Ismerd meg népszerű zeller lencsével, mentával és törökmogyoróval receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a zeller lencsével, mentával és törökmogyoróval recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
30 perc
4 fő
Könnyű
Hozzávalók
500 gramm zeller gumó hámozva, felkockázva
200 gramm Puy lencse
40 gramm olíva olaj
160 gramm hagyma apróra vágva
500 milliliter víz
3 darab babérlevél
10 gramm kakukkfű
60 gramm olíva olaj
30 gramm vörösborecet
50 gramm kapribogyó
40 gramm apróra vágott petrezselyem zöldje
40 gramm angol zeller szár
40 gramm mentalevél
2 darab főtt tojás pucolva, felkockázva
100 gramm pirított törökmogyoró
1 darab Knorr Zöldségleveskocka
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra.
Tegyük a zellerkockákat egy teprsire, locsoljuk meg olíva olajjal, sózzuk, borsozzuk, majd tegyük a sütőbe 10 percre. Ha kész, vegyük ki és hagyjuk hűlni kissé.
Oldjuk fel a Knorr-leveskockát a fél liter forró vízben, majd hozzuk forrásba a babérlevéllel és a kakukkfűvel együtt.
Adjuk hozzá a hagymát és a lencsét, főzzük együtt, míg puha nem lesz.
Vegyük le a hőt és hagyjuk a lencsét állni még 5 percig, így az összes aroma anyagot magába szívja.
Öntsük át egy szűrőn és hagyjuk hűlni.
Majd keverjük össze jól a lencsét a vörösborecettel, az olíva olajjal és a vörösborecettel.
Keverjük a lencséhez a sült zellert, a finomra vágott zöldfűszereket, kapribogyót. Keverjük össze óvatosan.
A salátára szórjunk kis kockákra vágott főtt tojást és pirított törökmogyorót.
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra.
Tegyük a zellerkockákat egy teprsire, locsoljuk meg olíva olajjal, sózzuk, borsozzuk, majd tegyük a sütőbe 10 percre. Ha kész, vegyük ki és hagyjuk hűlni kissé.
Oldjuk fel a Knorr-leveskockát a fél liter forró vízben, majd hozzuk forrásba a babérlevéllel és a kakukkfűvel együtt.
Adjuk hozzá a hagymát és a lencsét, főzzük együtt, míg puha nem lesz.
Vegyük le a hőt és hagyjuk a lencsét állni még 5 percig, így az összes aroma anyagot magába szívja.
Öntsük át egy szűrőn és hagyjuk hűlni.
Majd keverjük össze jól a lencsét a vörösborecettel, az olíva olajjal és a vörösborecettel.
Keverjük a lencséhez a sült zellert, a finomra vágott zöldfűszereket, kapribogyót. Keverjük össze óvatosan.
A salátára szórjunk kis kockákra vágott főtt tojást és pirított törökmogyorót.