Skip to content
Receptmuhely Logo

receptműhely.hu

        • Reggeli
        • Ebéd
        • Vacsora
        • Előétel
        • Leves
        • Főétel
        • Desszert
        • Saláta
        • Szószok
        • Ital
        • Húsvét
        • Grill
        • Karácsony
        • Szilveszter
        • Alkalmak
        • Vegetáriánus
        • Vegán
        • Laktóz mentes
        • Glutén mentes
        • Speciális receptek
        • Csirke
        • Sertés
        • Marha
        • Hal
        • Húsos receptek
        • 15 perc és kész
        • Maximum fél óra
        • Nem több 1 óránál
        • Gyors és könnyű receptek
      • Vegetáriánus receptek
      • Receptek
        • Termékek
        • Globus - Mocskosul finom
        • Globus - Mocskosul finom
        • Hellmann's
        • Történetünk
        • Fenntarthatóság
        • Termékek
        • Hellmann's
        • Delikát
        • Leveskockák
        • Csurigtésztás levesek
        • Termékek
        • Delikát
        • Knorr
        • Termékek
        • Küldetésünk
        • Mac'n Cheese az otthonodban
        • Gazdagabb ízvilág a Knorr kockákkal
        • Knorr
  • Cikkek
  • Cikkek
Regisztráció

Zeller lencsével, mentával és törökmogyoróval 

	    
              
Ismerd meg népszerű zeller lencsével, mentával és törökmogyoróval receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a zeller lencsével, mentával és törökmogyoróval recept segítségével te legyél a konyha sztárja. 
  • 30 perc
  • 4 fő
  • Könnyű 

Hozzávalók

  • 500 gramm zeller gumó hámozva, felkockázva
  • 200 gramm Puy lencse
  • 40 gramm olíva olaj
  • 160 gramm hagyma apróra vágva
  • 500 milliliter víz
  • 3 darab babérlevél
  • 10 gramm kakukkfű
  • 60 gramm olíva olaj
  • 30 gramm vörösborecet
  • 50 gramm kapribogyó
  • 40 gramm apróra vágott petrezselyem zöldje
  • 40 gramm angol zeller szár
  • 40 gramm mentalevél
  • 2 darab főtt tojás pucolva, felkockázva
  • 100 gramm pirított törökmogyoró
  • 1 darab Knorr Zöldségleveskocka

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra.

  2. Tegyük a zellerkockákat egy teprsire, locsoljuk meg olíva olajjal, sózzuk, borsozzuk, majd tegyük a sütőbe 10 percre. Ha kész, vegyük ki és hagyjuk hűlni kissé.

  3. Oldjuk fel a Knorr-leveskockát a fél liter forró vízben, majd hozzuk forrásba a babérlevéllel és a kakukkfűvel együtt.

  4. Adjuk hozzá a hagymát és a lencsét, főzzük együtt, míg puha nem lesz.

  5. Vegyük le a hőt és hagyjuk a lencsét állni még 5 percig, így az összes aroma anyagot magába szívja.

  6. Öntsük át egy szűrőn és hagyjuk hűlni.

  7. Majd keverjük össze jól a lencsét a vörösborecettel, az olíva olajjal és a vörösborecettel.

  8. Keverjük a lencséhez a sült zellert, a finomra vágott zöldfűszereket, kapribogyót. Keverjük össze óvatosan.

  9. A salátára szórjunk kis kockákra vágott főtt tojást és pirított törökmogyorót.

Hozzávalók

Hasonló szűrők

  • KÖNNYŰ
  • EBÉD
  • VACSORA
  • EGYTÁLÉTELEK
  • EGYTÁLÉTEL
  • ZÖLDSÉGEK
  • EURÓPAI
	    
            

Kapcsolódó receptek

  • Paprikás, cukkinis palacsinta 45 perc  recipe
    		
    			
                     

    Paprikás, cukkinis palacsinta

    Knorr Logo
    • CookingTime15 perc

    • Servings 6

      fő

    • Difficulty Közepes

  • Marhahúsleves zöldségekkel és parmezános palacsintával 160 perc  recipe
    		
    			
                     

    Marhahúsleves zöldségekkel és parmezános palacsintával

    Knorr Logo
    • CookingTime120 perc

    • Servings 6

      fő

    • Difficulty Közepes

  • Spárgás palacsinta hollandi mártásban 60 perc  recipe
    		
    			
                     

    Spárgás palacsinta hollandi mártásban

    Knorr Logo
    • CookingTime20 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Könnyű

  • Saláta avokádóval és csírákkal 30 perc  recipe
    		
    			
                     

    Saláta avokádóval és csírákkal

    Knorr Logo
    • CookingTime0 perc

    • Servings 2

      fő

    • Difficulty Könnyű

  • Füstölt oldalas káposztával 90 perc  recipe
    		
    			
                     

    Füstölt oldalas káposztával

    Knorr Logo
    • CookingTime60 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Közepes

  • Zöldségleves pestóval - Soupe au pistou 60 perc  recipe
    		
    			
                     

    Zöldségleves pestóval - Soupe au pistou

    Knorr Logo
    • CookingTime30 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Könnyű

recipe image
  • cookTime

  • servings

    fő

  • difficulty

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel

Receptek

  • Reggeli
  • Ebéd
  • Vacsora

Jogi tudnivalók

  • Felhasználási feltételek
    (PDF - 266KB)
  • Akadálymentesség
  • Sütikre vonatkozó nyilatkozat
  • Adatvédelmi nyilatkozat
  • Jogi nyilatkozat

Elérhetőség

  • Kapcsolat
  • Oldaltérkép

Kövess minket!

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel
Unilever logo

© Unilever 2025