Ismerd meg népszerű spárgás rizottó receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a spárgás rizottó recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
45 perc
3 fő
Könnyű
Hozzávalók
250 gramm fehér spárga
250 gramm zöld spárga
100 gramm füstölt pulykamell
1 csipetnyi cukor
1 darab Knorr Tyúkhúsleveskocka
1 csipetnyi fehérbors
200 gramm rizottó rizs
50 gramm parmezán
Elkészítés
Mossuk meg a spárgát. Vágjuk le a legvégét, majd hámozzuk meg a fás részektől. Vágjuk a pulykamellet 1-2 cm-es kockákra. Főzzük meg a fehér spárgát 3-4 percig forró vízben, amelyhez egy pici cukrot is tehetünk. Ekkor adjuk hozzá a zöld spárgát és főzzük további 3 percig. Majd szűrjük le és azonnal hűtsük le jeges vízben. Vágjuk néhány cm-es darabokra.
Forrósítsunk fel 1 ek margarint és adjuk hozzá a rizst. Pirítsuk 1 percig, míg a rizs fényes és átlátszó nem lesz. Oldjunk föl egy leveskockát 500 ml forró vízben. Kisebb adagonként adjuk a rizshez, hagyjuk, hogy fője el, majd ekkor adjuk hozzá az újabb adag levest. Főzzük míg a rizs kívül krémes lesz, de belül kissé még roppanós.
Végül adjuk hozzá apulykamell-kockákat és a spárgát. Ízesítsük egy kis fehér borssal és szórjuk meg reszelt parmezánnal. Tálaljuk azonnal.
Elkészítés
Mossuk meg a spárgát. Vágjuk le a legvégét, majd hámozzuk meg a fás részektől. Vágjuk a pulykamellet 1-2 cm-es kockákra. Főzzük meg a fehér spárgát 3-4 percig forró vízben, amelyhez egy pici cukrot is tehetünk. Ekkor adjuk hozzá a zöld spárgát és főzzük további 3 percig. Majd szűrjük le és azonnal hűtsük le jeges vízben. Vágjuk néhány cm-es darabokra.
Forrósítsunk fel 1 ek margarint és adjuk hozzá a rizst. Pirítsuk 1 percig, míg a rizs fényes és átlátszó nem lesz. Oldjunk föl egy leveskockát 500 ml forró vízben. Kisebb adagonként adjuk a rizshez, hagyjuk, hogy fője el, majd ekkor adjuk hozzá az újabb adag levest. Főzzük míg a rizs kívül krémes lesz, de belül kissé még roppanós.
Végül adjuk hozzá apulykamell-kockákat és a spárgát. Ízesítsük egy kis fehér borssal és szórjuk meg reszelt parmezánnal. Tálaljuk azonnal.