Skip to content
Receptmuhely Logo

receptműhely.hu

        • Reggeli
        • Ebéd
        • Vacsora
        • Előétel
        • Leves
        • Főétel
        • Desszert
        • Saláta
        • Szószok
        • Ital
        • Húsvét
        • Grill
        • Karácsony
        • Szilveszter
        • Alkalmak
        • Vegetáriánus
        • Vegán
        • Laktóz mentes
        • Glutén mentes
        • Speciális receptek
        • Csirke
        • Sertés
        • Marha
        • Hal
        • Húsos receptek
        • 15 perc és kész
        • Maximum fél óra
        • Nem több 1 óránál
        • Gyors és könnyű receptek
      • Vegetáriánus receptek
      • Receptek
        • Termékek
        • Globus - Mocskosul finom
        • Globus - Mocskosul finom
        • Hellmann's
        • Történetünk
        • Fenntarthatóság
        • Termékek
        • Hellmann's
        • Delikát
        • Leveskockák
        • Csurigtésztás levesek
        • Termékek
        • Delikát
        • Knorr
        • Termékek
        • Küldetésünk
        • Mac'n Cheese az otthonodban
        • Gazdagabb ízvilág a Knorr kockákkal
        • Knorr
  • Cikkek
  • Grillezz!
  • Cikkek
Regisztráció

Spárgás rizottó

Spárgás rizottó 

	    
              
Ismerd meg népszerű spárgás rizottó receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a spárgás rizottó recept segítségével te legyél a konyha sztárja. 
  • 45 perc
  • 3 fő
  • Könnyű 

Hozzávalók

  • 250 gramm fehér spárga
  • 250 gramm zöld spárga
  • 100 gramm füstölt pulykamell
  • 1 csipetnyi cukor
  • 1 darab Knorr Tyúkhúsleveskocka
  • 1 csipetnyi fehérbors
  • 200 gramm rizottó rizs
  • 50 gramm parmezán

Elkészítés

  1. Mossuk meg a spárgát. Vágjuk le a legvégét, majd hámozzuk meg a fás részektől. Vágjuk a pulykamellet 1-2 cm-es kockákra. Főzzük meg a fehér spárgát 3-4 percig forró vízben, amelyhez egy pici cukrot is tehetünk. Ekkor adjuk hozzá a zöld spárgát és főzzük további 3 percig. Majd szűrjük le és azonnal hűtsük le jeges vízben. Vágjuk néhány cm-es darabokra.

  2. Forrósítsunk fel 1 ek margarint és adjuk hozzá a rizst. Pirítsuk 1 percig, míg a rizs fényes és átlátszó nem lesz. Oldjunk föl egy leveskockát 500 ml forró vízben. Kisebb adagonként adjuk a rizshez, hagyjuk, hogy fője el, majd ekkor adjuk hozzá az újabb adag levest. Főzzük míg a rizs kívül krémes lesz, de belül kissé még roppanós.

  3. Végül adjuk hozzá apulykamell-kockákat és a spárgát. Ízesítsük egy kis fehér borssal és szórjuk meg reszelt parmezánnal. Tálaljuk azonnal.

Hasonló szűrők

  • KÖNNYŰ
  • EBÉD
  • VACSORA
  • RIZSES ÉTELEK
  • RIZOTTÓ
  • ZÖLDSÉGEK
  • OLASZ
	    
            

Kapcsolódó receptek

  • Füstölt oldalas káposztával 90 perc  recipe
    		
    			
                     

    Füstölt oldalas káposztával

    Knorr Logo
    • CookingTime60 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Közepes

  • Zöldségleves pestóval - Soupe au pistou 60 perc  recipe
    		
    			
                     

    Zöldségleves pestóval - Soupe au pistou

    Knorr Logo
    • CookingTime30 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Könnyű

  • Tortilla tekercsek paprikával töltve 45 perc  recipe
    		
    			
                     

    Tortilla tekercsek paprikával töltve

    Knorr Logo
    • CookingTime15 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Könnyű

  • Saláta sült paprikával, olívával és feta sajttal 50 perc  recipe
    		
    			
                     

    Saláta sült paprikával, olívával és feta sajttal

    Knorr Logo
    • CookingTime20 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Könnyű

  • Saláta camemberttel és aszalt szilvával töltött csirkével 45 perc  recipe
    		
    			
                     

    Saláta camemberttel és aszalt szilvával töltött csirkével

    Knorr Logo
    • CookingTime15 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Könnyű

  • Grillezett steak saláta pirítóssal 45 perc  recipe
    		
    			
                     

    Grillezett steak saláta pirítóssal

    Knorr Logo
    • CookingTime10 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Könnyű

recipe image
  • cookTime

  • servings

    fő

  • difficulty

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel

Receptek

  • Reggeli
  • Ebéd
  • Vacsora

Jogi tudnivalók

  • Felhasználási feltételek
    (PDF - 266KB)
  • Akadálymentesség
  • Sütikre vonatkozó nyilatkozat
  • Adatvédelmi nyilatkozat
  • Jogi nyilatkozat

Elérhetőség

  • Kapcsolat
  • Oldaltérkép

Kövess minket!

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel
Unilever logo

© Unilever 2025