Skip to content
Receptmuhely Logo

receptműhely.hu

        • Reggeli
        • Ebéd
        • Vacsora
        • Előétel
        • Leves
        • Főétel
        • Desszert
        • Saláta
        • Szószok
        • Ital
        • Húsvét
        • Grill
        • Karácsony
        • Szilveszter
        • Alkalmak
        • Vegetáriánus
        • Vegán
        • Laktóz mentes
        • Glutén mentes
        • Speciális receptek
        • Csirke
        • Sertés
        • Marha
        • Hal
        • Húsos receptek
        • 15 perc és kész
        • Maximum fél óra
        • Nem több 1 óránál
        • Gyors és könnyű receptek
      • Vegetáriánus receptek
      • Receptek
        • Termékek
        • Globus - Mocskosul finom
        • Globus - Mocskosul finom
        • Hellmann's
        • Történetünk
        • Fenntarthatóság
        • Termékek
        • Hellmann's
        • Delikát
        • Leveskockák
        • Csurigtésztás levesek
        • Termékek
        • Delikát
        • Knorr
        • Termékek
        • Küldetésünk
        • Mac'n Cheese az otthonodban
        • Gazdagabb ízvilág a Knorr kockákkal
        • Knorr
  • Cikkek
  • Grillezz!
  • Cikkek
Regisztráció

Vadkacsasült birsalmás lilakáposztával

Vadkacsasült birsalmás lilakáposztával 

	    
              
Ismerd meg népszerű vadkacsasült birsalmás lilakáposztával receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a vadkacsasült birsalmás lilakáposztával recept segítségével te legyél a konyha sztárja. 
  • 55 perc
  • 4 fő
  • Közepes 

Hozzávalók

  • 2 dl víz
  • 1 darab vöröshagyma
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál köménymag
  • 3 evőkanál balzsamecet
  • 1 evőkanál kacsazsír
  • 1 darab lilakáposzta
  • 1 darab birsalma
  • 1 evőkanál durva tengeri só
  • 2 darab vadkacsa
  • 2 evőkanál KNORR 100% Természetes Fűszerkeverék 35g Sült csirke

Elkészítés

  1. Amennyiben szükséges, tisztogassuk meg a vadkacsákat. A mellüknél kicsit vagdossuk be a bőrt. Jól dörzsöljük körbe őket a durva sóval és a fűszerkeverékkel. Hagyjuk így állni őket kb. 15 percig.

  2. A sütőt melegítsük elő 220 fokra. A kacsákat kenjük meg egy kis kacsazsírral, majd helyezzük őket a sütőrácsra. Tegyünk a rács alá egy tepsit, amit sütőpapírral kibéleltünk. Erre fog csöpögni a kisülő zsír, így nem fog égni. Süssük őket így 15 percig, majd vegyük le a hőt 200 fokra és süssük további 20-25 percet. Majd a sütőből kivéve pihentessük őket egy rácson 15 percig, a kicsöpögő szaftot egy tányéron fogjuk fel. (Ha kisebb kacsáink vannak, kevesebb idő is elég, a nagyobbakra szánjunk valamivel több időt. A vadkacsát nem szabad túlsütni, mert kiszáradnak és "májízűek" lesznek. Ennyi idő alatt a hús tökéletesen átsül és finom puha marad, ellentétben a túlsült vadkacsával.)

  3. Ezalatt elkészíthetjük a lilakáposztát. Vágjuk a káposztát vékony csíkokra. Egy evőkanál kacsazsíron karamellizáljuk a cukrot, majd adjuk hozzá a kockára vágott hagymát. Pirítsuk rövid ideig.

  4. Adjuk hozzá a káposztát, sózzuk meg és keverjük jól el. Öntsünk hozzá egy kis vizet és locsoljuk meg a balzsamecettel. Pároljuk lassú tűzön, lefedve kb. 30 percig.

  5. Közben a birsalmát tisztítsuk meg (nem kell meghámozni) és vágjuk vékony cikkekre. A magot vágjuk ki. Csöpögtessünk rájuk citromlevet, hogy ne barnuljanak meg. Fél óra múlva adjuk a káposztához, pároljuk így együtt őket további 10 percet. Így a birsalma szeletek is megpuhulnak, de nem esnek szét.

  6. A vadkacsákat vágjuk hosszában ketté, és tálaljuk a birsalmás káposztával, krumplipürével és a szaftból készült mártással.

Hasonló szűrők

  • KÖZEPES
  • EBÉD
  • VACSORA
  • KACSASÜLT
  • HÚS
  • KACSA
  • ZÖLDSÉGEK
	    
            

Kapcsolódó receptek

  • Füstölt oldalas káposztával 90 perc  recipe
    		
    			
                     

    Füstölt oldalas káposztával

    Knorr Logo
    • CookingTime60 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Közepes

  • Zöldségleves pestóval - Soupe au pistou 60 perc  recipe
    		
    			
                     

    Zöldségleves pestóval - Soupe au pistou

    Knorr Logo
    • CookingTime30 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Könnyű

  • Tortilla tekercsek paprikával töltve 45 perc  recipe
    		
    			
                     

    Tortilla tekercsek paprikával töltve

    Knorr Logo
    • CookingTime15 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Könnyű

  • Saláta sült paprikával, olívával és feta sajttal 50 perc  recipe
    		
    			
                     

    Saláta sült paprikával, olívával és feta sajttal

    Knorr Logo
    • CookingTime20 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Könnyű

  • Saláta camemberttel és aszalt szilvával töltött csirkével 45 perc  recipe
    		
    			
                     

    Saláta camemberttel és aszalt szilvával töltött csirkével

    Knorr Logo
    • CookingTime15 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Könnyű

  • Grillezett steak saláta pirítóssal 45 perc  recipe
    		
    			
                     

    Grillezett steak saláta pirítóssal

    Knorr Logo
    • CookingTime10 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Könnyű

recipe image
  • cookTime

  • servings

    fő

  • difficulty

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel

Receptek

  • Reggeli
  • Ebéd
  • Vacsora

Jogi tudnivalók

  • Felhasználási feltételek
    (PDF - 266KB)
  • Akadálymentesség
  • Sütikre vonatkozó nyilatkozat
  • Adatvédelmi nyilatkozat
  • Jogi nyilatkozat

Elérhetőség

  • Kapcsolat
  • Oldaltérkép

Kövess minket!

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel
Unilever logo

© Unilever 2025