Ismerd meg népszerű spárga party receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a spárga party recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
50 perc
6 fő
Könnyű
Hozzávalók
2.5 kilogramm fehér spárga
250 gramm Rama Vajas Íz
2 evőkanál cukor
2 csomag Knorr Hollandi mártás
epres hollandi mártás
150 gramm eper
1 teáskanál méz
2 teáskanál zöldbors konzerv
1 evőkanál friss mentalevél
narancsos-diós hollandi mártás
1 darab narancs lereszelt héja
1 evőkanál durvára darált dió
surimis hollandi mártás
100 gramm surimi (rákimitáció)
1 csokor kapor
1 evőkanál Globus Mustár
Elkészítés
Mossuk meg a spárgát, a fás végeit hámozzuk meg. Hatosával kötözzük meg őket és enyhén cukros és sós vízben főzzük meg őket. Majd szűrjük le. Az epret mossuk meg és pürésítsük egy botmixerrel, vagy villával. Készítsük el a Hollandi mártást a tasakon leírtak szerint. Az 1/3-át keverjük össze az eperpürével, mézzel, zöldborssal és az apróra vágott mentával. .
A másik szószhoz keverjük össze a hollandi másik egyharmadát a narancshéjjal és a dióval.
A surimis szószhoz pedig keverjük a mártás maradék harmadát össze a kaporral, surimivel és mustárral. Tálaljuk a spárgakötegek mellé őket.
Elkészítés
Mossuk meg a spárgát, a fás végeit hámozzuk meg. Hatosával kötözzük meg őket és enyhén cukros és sós vízben főzzük meg őket. Majd szűrjük le. Az epret mossuk meg és pürésítsük egy botmixerrel, vagy villával. Készítsük el a Hollandi mártást a tasakon leírtak szerint. Az 1/3-át keverjük össze az eperpürével, mézzel, zöldborssal és az apróra vágott mentával. .
A másik szószhoz keverjük össze a hollandi másik egyharmadát a narancshéjjal és a dióval.
A surimis szószhoz pedig keverjük a mártás maradék harmadát össze a kaporral, surimivel és mustárral. Tálaljuk a spárgakötegek mellé őket.