Ismerd meg népszerű spenóttal töltött csirkemell receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a spenóttal töltött csirkemell recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
100 perc
4 fő
Közepes
Hozzávalók
1 darab tojássárgája
100 gramm fagyasztott leveles spenót
1 csomag Knorr Bolognai spagetti alap
1 evőkanál Rama Vajas Íz
3 dl víz
1 teáskanál mustármag
4 darab csirkemell
Elkészítés
A csirkemell filékbe vágjunk kis zsebeket. A maradék húst kockázzuk apróra.
A felolvasztott spenótot csavarjuk ki és csöpögtessük le majd vágjuk apróra.
A felmelegített margarinon pirítsuk meg a csirkehús kockákat és adjuk hozzá a spenótot. Pirítsuk együtt tovább őket 1 percig, majd hagyjuk enyhén kihűlni.
A tölteléket ízesítsük a lereszelt fokhagymával és mustármaggal. Adjuk hozzá a tojássárgáját és keverjük össze.
A csirkeszeletek zsebeit töltsük meg a töltelékkel és zárjuk össze fogpiszkálók, vagy hústűk segítségével.
A Bolognai spagetti alapot keverjük össze 3 dl vízzel és forraljuk fel.
A kész paradicsomos szószt öntsük egy hőálló tálba, majd tegyük bele a megtöltött húst. Takarjuk le alufóliával és süssük 40 percig 200 fokon. A sütőből kivéve néhány percig hagyjuk állni a húst, majd vágjuk fel szeletekre. Tésztával vagy rizzsel tálaljuk.
Elkészítés
A csirkemell filékbe vágjunk kis zsebeket. A maradék húst kockázzuk apróra.
A felolvasztott spenótot csavarjuk ki és csöpögtessük le majd vágjuk apróra.
A felmelegített margarinon pirítsuk meg a csirkehús kockákat és adjuk hozzá a spenótot. Pirítsuk együtt tovább őket 1 percig, majd hagyjuk enyhén kihűlni.
A tölteléket ízesítsük a lereszelt fokhagymával és mustármaggal. Adjuk hozzá a tojássárgáját és keverjük össze.
A csirkeszeletek zsebeit töltsük meg a töltelékkel és zárjuk össze fogpiszkálók, vagy hústűk segítségével.
A Bolognai spagetti alapot keverjük össze 3 dl vízzel és forraljuk fel.
A kész paradicsomos szószt öntsük egy hőálló tálba, majd tegyük bele a megtöltött húst. Takarjuk le alufóliával és süssük 40 percig 200 fokon. A sütőből kivéve néhány percig hagyjuk állni a húst, majd vágjuk fel szeletekre. Tésztával vagy rizzsel tálaljuk.