Ismerd meg népszerű hortobágyi palacsinta receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a hortobágyi palacsinta recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
80 perc
4 fő
Közepes
Hozzávalók
3 dl víz
20 dekagramm liszt
1 csomag Knorr Pörkölt alap
4 evőkanál napraforgó olaj
1 dl szódavíz
1 dl 12%-os tejföl
2 darab nyers tojás
4 dl 2,8 % -os tej
30 dekagramm darált csirkemell
1 csipetnyi asztali só
Elkészítés
A palacsinta tészta hozzávalóit összekeverjük és minél tovább állni hagyjuk.
Kisütjük a palacsintákat, kb. 12 darabot fogunk kapni.
A serpenyőben megforrósítjuk az olajat és megpirítjuk rajta a csirkehúst.
Felöntjük 3 dl hideg vízzel, elkeverjük benne a KNORR Pörkölt alapot és felforraljuk, majd néha megkeverve készre főzzük.
A pörköltlé nagyját elkeverjük a tejföllel, félretesszük.
A pörköltet a palacsintákba töltjük és összehajtva egy tepsibe sorjázzuk őket.
Meglocsoljuk a tejfölös szafttal, és a sütőben átmelegítjük.
Elkészítés
A palacsinta tészta hozzávalóit összekeverjük és minél tovább állni hagyjuk.
Kisütjük a palacsintákat, kb. 12 darabot fogunk kapni.
A serpenyőben megforrósítjuk az olajat és megpirítjuk rajta a csirkehúst.
Felöntjük 3 dl hideg vízzel, elkeverjük benne a KNORR Pörkölt alapot és felforraljuk, majd néha megkeverve készre főzzük.
A pörköltlé nagyját elkeverjük a tejföllel, félretesszük.
A pörköltet a palacsintákba töltjük és összehajtva egy tepsibe sorjázzuk őket.
Meglocsoljuk a tejfölös szafttal, és a sütőben átmelegítjük.