Ismerd meg népszerű bolognai palacsinta receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a bolognai palacsinta recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
50 perc
4 fő
Közepes
Hozzávalók
2 csomag Knorr Bolognai spagetti alap
1 evőkanál Rama Vajas Íz
6 dl víz
2 darab tojás
2 evőkanál olaj
1 dl tej
150 gramm liszt
100 gramm reszelt sajt
2 dl szódavíz
600 gramm darált hús
Elkészítés
Készítsünk lisztből, tojásból és tejből palacsintatésztát. Adjunk hozzá egy csipet sót, keverjük ki jól, csomómentesre. A végén lazítsuk föl szódavízzel és tegyük félre 15 percre.
Ezalatt készítsük el a bolognai ragut. Pirítsuk le olajon a darált húst egy pici sóval és borssal. Ha a levét elfőtte, hozzáadjuk a bolognai spagetti rafinériát és a vizet. Jól összekeverjük, és állandóan kevergetve közepes lángon újraforrástól számított 6-8 percig főzzük, vagy amíg megfelelő sűrűségűnek találjuk a ragut. (Ebben az ételben jobb, ha kicsit sűrűbb lesz a ragu, hogy könnyebben feltekerhessük a palacsintákat.)
Míg készül és hűl a ragu, süssük ki a palacsintákat. (Hagyományos, kisebb palacsintasütőben 8 palacsintát tudunk készíteni ebből a receptből.)
Töltsük meg a raguval a palacsintákat, majd tekerjük fel őket úgy, hogy a széleit behajtjuk. Egy margarinnal kikent hőálló tálba tesszük őket, és a tetejét megszórjuk reszelt sajttal. Tegyük be 190 fokos sütőbe kb. 15 percre, míg a sajt szépen ráolvad a tetejükre. Tálaljuk rukkola salátával.
Elkészítés
Készítsünk lisztből, tojásból és tejből palacsintatésztát. Adjunk hozzá egy csipet sót, keverjük ki jól, csomómentesre. A végén lazítsuk föl szódavízzel és tegyük félre 15 percre.
Ezalatt készítsük el a bolognai ragut. Pirítsuk le olajon a darált húst egy pici sóval és borssal. Ha a levét elfőtte, hozzáadjuk a bolognai spagetti rafinériát és a vizet. Jól összekeverjük, és állandóan kevergetve közepes lángon újraforrástól számított 6-8 percig főzzük, vagy amíg megfelelő sűrűségűnek találjuk a ragut. (Ebben az ételben jobb, ha kicsit sűrűbb lesz a ragu, hogy könnyebben feltekerhessük a palacsintákat.)
Míg készül és hűl a ragu, süssük ki a palacsintákat. (Hagyományos, kisebb palacsintasütőben 8 palacsintát tudunk készíteni ebből a receptből.)
Töltsük meg a raguval a palacsintákat, majd tekerjük fel őket úgy, hogy a széleit behajtjuk. Egy margarinnal kikent hőálló tálba tesszük őket, és a tetejét megszórjuk reszelt sajttal. Tegyük be 190 fokos sütőbe kb. 15 percre, míg a sajt szépen ráolvad a tetejükre. Tálaljuk rukkola salátával.