Ismerd meg népszerű spenótos palacsinta feta sajttal receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a spenótos palacsinta feta sajttal recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
40 perc
4 fő
Közepes
Hozzávalók
2 darab tojássárgája
1 darab Knorr Házias Tyúkhús Levesalap
150 gramm paradicsom
2 darab tojás
30 milliliter olaj
200 milliliter tej
3 darab fokhagymagerezd
120 gramm liszt
10 gramm paprika
3 darab salott hagyma
5 gramm só
200 gramm feta sajt
0.5 kilogramm spenót
1 darab pl_id:117
Elkészítés
Az összes hozzávalót a palacsintatésztához keverjük össze mixerrel. Erősen felforrósított serpenyőben kevés olajon süssünk a palacsintatésztából vékony palacsintákat.
A töltelékhez a hagymát és a fokhagymát vágjuk apró kockára, a spenótot tisztítsuk meg.
A serpenyőben kevés forró margarinon pirítsuk meg a hagymát és a fokhagymát, majd adjuk hozzá a spenótot és a negyedekbe vágott cherry paradicsomot. Adjuk hozzá a Knorr levesalapot és pároljuk, amíg minden hozzávaló jól összeérik. Tegyük félre amíg kihűl. Ha esetleg még sok alatta lé, azt öntsük le.
A végén adjuk hozzá a feta sajtot és ízesítsük erős paprikával.
Töltsük meg a palacsintákat, göngyöljük fel és melegítsük át serpenyőben, esetleg sütőben. Tálaljuk Knorr Toszkán paradicsommártással.
Elkészítés
Az összes hozzávalót a palacsintatésztához keverjük össze mixerrel. Erősen felforrósított serpenyőben kevés olajon süssünk a palacsintatésztából vékony palacsintákat.
A töltelékhez a hagymát és a fokhagymát vágjuk apró kockára, a spenótot tisztítsuk meg.
A serpenyőben kevés forró margarinon pirítsuk meg a hagymát és a fokhagymát, majd adjuk hozzá a spenótot és a negyedekbe vágott cherry paradicsomot. Adjuk hozzá a Knorr levesalapot és pároljuk, amíg minden hozzávaló jól összeérik. Tegyük félre amíg kihűl. Ha esetleg még sok alatta lé, azt öntsük le.
A végén adjuk hozzá a feta sajtot és ízesítsük erős paprikával.
Töltsük meg a palacsintákat, göngyöljük fel és melegítsük át serpenyőben, esetleg sütőben. Tálaljuk Knorr Toszkán paradicsommártással.