Skip to content
Receptmuhely Logo

receptműhely.hu

        • Reggeli
        • Ebéd
        • Vacsora
        • Előétel
        • Leves
        • Főétel
        • Desszert
        • Saláta
        • Szószok
        • Ital
        • Húsvét
        • Grill
        • Karácsony
        • Szilveszter
        • Alkalmak
        • Vegetáriánus
        • Vegán
        • Laktóz mentes
        • Glutén mentes
        • Speciális receptek
        • Csirke
        • Sertés
        • Marha
        • Hal
        • Húsos receptek
        • 15 perc és kész
        • Maximum fél óra
        • Nem több 1 óránál
        • Gyors és könnyű receptek
      • Vegetáriánus receptek
      • Receptek
        • Termékek
        • Globus
        • Globus
        • Hellmann's
        • Történetünk
        • Fenntarthatóság
        • Termékek
        • Hellmann's
        • Delikát
        • Leveskockák
        • Csurigtésztás levesek
        • Termékek
        • Delikát
        • Knorr
        • Termékek
        • Küldetésünk
        • Mac'n Cheese az otthonodban
        • Gazdagabb ízvilág a Knorr kockákkal
        • Knorr
  • Cikkek
  • Cikkek
Regisztráció

Gombás sajtszósszal töltött palacsinta

Gombás sajtszósszal töltött palacsinta 

	    
              
Ismerd meg népszerű gombás sajtszósszal töltött palacsinta receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a gombás sajtszósszal töltött palacsinta recept segítségével te legyél a konyha sztárja. 
  • 50 perc
  • 3 fő
  • Közepes 

Hozzávalók

  • 1 evőkanál Rama Vajas Íz
  • 1 darab vöröshagyma
  • 2 darab tojás
  • 350 milliliter tej
  • 225 gramm finomliszt
  • 1 csipetnyi só
  • 250 gramm csiperke gomba
  • 1 darab tojás sárgája
  • 50 gramm reszelt sajt
  • 1 csomag Knorr Sajtszósz alap
  • 1 csomag aprított petrezselyemzöld
  • 1 teáskanál reszelt szerecsendió
  • 1 csokor medvehagyma

Elkészítés

  1. Jó sűrű, olaszos palacsintákat készítsünk. A lisztet szitáljuk le, a tojásokat a tojás sárgával együtt verjük föl. A liszthez adjuk a lereszelt szerecsendiót és a sót. Adjuk hozzá a felvert tojásokat, majd öntsük hozzá a tejet. Jó simára keverjük el. Tegyük félre egy kicsit.

  2. Ezalatt aprítsuk fel a hagymát és szeleteljük fel a megmosott gombát. Pirítsuk meg a hagymát margarinon, majd adjuk hozzá a gombát. Pirítsuk kb. 8 percig együtt, mikor a gomba már majdnem elfőtte a levét.

  3. Adjuk hozzá a tejjel elkevert Knorr Sajtszósz alapot. Aprítsuk fel a medvehagymát és főzzük együtt egy pár percet. Tegyük a tölteléket félre.

  4. Forró serpenyőben, margarinon süssük ki a palacsintákat.

  5. Töltsük meg őket a töltelékkel és egy tűzálló edénybe tegyük be őket szépen elrendezve. A tetejüket szórjuk meg reszelt sajttal.

  6. Tegyük be őket 190 fokos sütőbe kb. 10 percre, míg a sajt szépen rápirul a palacsintákra. Szórjuk meg őket egy kis petrezselyem zölddel és tálaljuk friss, zöld salátával.

Hozzávalók

Hasonló szűrők

  • KÖZEPES
  • EBÉD
  • VACSORA
  • TÉSZTA
  • PALACSINTÁK ÉS GOFRIK
  • SAJT
  • GOMBA
  • EURÓPAI
	    
            

Kapcsolódó receptek

  • Hússal és gombával töltött palacsinta 65 perc  recipe
    		
    			
                     

    Hússal és gombával töltött palacsinta

    Knorr Logo
    • CookingTime20 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Könnyű

  • Spenótos palacsinta feta sajttal 40 perc  recipe
    		
    			
                     

    Spenótos palacsinta feta sajttal

    Knorr Logo
    • CookingTime10 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Közepes

  • 		
    			
                     

    Rakott palacsinta

    Knorr Logo
    • CookingTime20 perc

    • Servings 6

      fő

    • Difficulty Közepes

  • Háromsajtos palacsinta paradicsommártásban 60 perc  recipe
    		
    			
                     

    Háromsajtos palacsinta paradicsommártásban

    Knorr Logo
    • CookingTime30 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Közepes

  • Rablópalacsinta - 2. verzió 50 perc  recipe
    		
    			
                     

    Rablópalacsinta - 2. verzió

    Knorr Logo
    • CookingTime30 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Közepes

  • Őszibarackos csirkesaláta fetával és pirított mogyoróval 35 perc  recipe
    		
    			
                     

    Őszibarackos csirkesaláta fetával és pirított mogyoróval

    Knorr Logo
    • CookingTime20 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Közepes

recipe image
  • cookTime

  • servings

    fő

  • difficulty

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel

Receptek

  • Reggeli
  • Ebéd
  • Vacsora

Jogi tudnivalók

  • Felhasználási feltételek
    (PDF - 266KB)
  • Akadálymentesség
  • Sütikre vonatkozó nyilatkozat
  • Adatvédelmi nyilatkozat
  • Jogi nyilatkozat

Elérhetőség

  • Kapcsolat
  • Oldaltérkép

Kövess minket!

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel
Unilever logo

© Unilever 2025