Ismerd meg népszerű gombás sajtszósszal töltött palacsinta receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a gombás sajtszósszal töltött palacsinta recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
50 perc
3 fő
Közepes
Hozzávalók
1 evőkanál Rama Vajas Íz
1 darab vöröshagyma
2 darab tojás
350 milliliter tej
225 gramm finomliszt
1 csipetnyi só
250 gramm csiperke gomba
1 darab tojás sárgája
50 gramm reszelt sajt
1 csomag Knorr Sajtszósz alap
1 csomag aprított petrezselyemzöld
1 teáskanál reszelt szerecsendió
1 csokor medvehagyma
Elkészítés
Jó sűrű, olaszos palacsintákat készítsünk. A lisztet szitáljuk le, a tojásokat a tojás sárgával együtt verjük föl. A liszthez adjuk a lereszelt szerecsendiót és a sót. Adjuk hozzá a felvert tojásokat, majd öntsük hozzá a tejet. Jó simára keverjük el. Tegyük félre egy kicsit.
Ezalatt aprítsuk fel a hagymát és szeleteljük fel a megmosott gombát. Pirítsuk meg a hagymát margarinon, majd adjuk hozzá a gombát. Pirítsuk kb. 8 percig együtt, mikor a gomba már majdnem elfőtte a levét.
Adjuk hozzá a tejjel elkevert Knorr Sajtszósz alapot. Aprítsuk fel a medvehagymát és főzzük együtt egy pár percet. Tegyük a tölteléket félre.
Forró serpenyőben, margarinon süssük ki a palacsintákat.
Töltsük meg őket a töltelékkel és egy tűzálló edénybe tegyük be őket szépen elrendezve. A tetejüket szórjuk meg reszelt sajttal.
Tegyük be őket 190 fokos sütőbe kb. 10 percre, míg a sajt szépen rápirul a palacsintákra. Szórjuk meg őket egy kis petrezselyem zölddel és tálaljuk friss, zöld salátával.
Elkészítés
Jó sűrű, olaszos palacsintákat készítsünk. A lisztet szitáljuk le, a tojásokat a tojás sárgával együtt verjük föl. A liszthez adjuk a lereszelt szerecsendiót és a sót. Adjuk hozzá a felvert tojásokat, majd öntsük hozzá a tejet. Jó simára keverjük el. Tegyük félre egy kicsit.
Ezalatt aprítsuk fel a hagymát és szeleteljük fel a megmosott gombát. Pirítsuk meg a hagymát margarinon, majd adjuk hozzá a gombát. Pirítsuk kb. 8 percig együtt, mikor a gomba már majdnem elfőtte a levét.
Adjuk hozzá a tejjel elkevert Knorr Sajtszósz alapot. Aprítsuk fel a medvehagymát és főzzük együtt egy pár percet. Tegyük a tölteléket félre.
Forró serpenyőben, margarinon süssük ki a palacsintákat.
Töltsük meg őket a töltelékkel és egy tűzálló edénybe tegyük be őket szépen elrendezve. A tetejüket szórjuk meg reszelt sajttal.
Tegyük be őket 190 fokos sütőbe kb. 10 percre, míg a sajt szépen rápirul a palacsintákra. Szórjuk meg őket egy kis petrezselyem zölddel és tálaljuk friss, zöld salátával.