Ismerd meg népszerű sertéskaraj zsályával és almával receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a sertéskaraj zsályával és almával recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
20 perc
4 fő
Könnyű
Hozzávalók
600 gramm sertéskaraj
1 darab Knorr Erőleveskocka
2 darab alma
10 darab zsályalevél
100 milliliter víz
2 evőkanál almaecet
3 evőkanál olíva olaj
Elkészítés
Készítsük el a pácot. Jól nyomkodjuk el a Knorr-kockát az olíva olajjal. Ha egészben vásároltuk a karajt, akkor vágjuk vékony szeletekre és jól dörzsöljük be őket.
Forró serpenyőben, kevés olajon süssük meg a karaj szeleteket oldalanként 3-4 perc alatt. Tegyük egy tányérra pihenni.
Ezalatt ugyanezen a serpenyőn pirítsuk meg a zsályával az alma szeleteket is.
Adjuk hozzá a vizet és az almaecetet. Főzzük 2 percig, majd tálaljuk azonnal. Legfinomabb krémes burgonya pürével.
Elkészítés
Készítsük el a pácot. Jól nyomkodjuk el a Knorr-kockát az olíva olajjal. Ha egészben vásároltuk a karajt, akkor vágjuk vékony szeletekre és jól dörzsöljük be őket.
Forró serpenyőben, kevés olajon süssük meg a karaj szeleteket oldalanként 3-4 perc alatt. Tegyük egy tányérra pihenni.
Ezalatt ugyanezen a serpenyőn pirítsuk meg a zsályával az alma szeleteket is.
Adjuk hozzá a vizet és az almaecetet. Főzzük 2 percig, majd tálaljuk azonnal. Legfinomabb krémes burgonya pürével.