Ismerd meg népszerű sajtosan rakott palacsinta receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a sajtosan rakott palacsinta recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
50 perc
4 fő
Közepes
Hozzávalók
10 dekagramm finomliszt
3 evőkanál napraforgó olaj
40 dekagramm darált sertéshús
1 csomag Knorr Sajtszósz alap
1 dl szódavíz
5 evőkanál Globus Ketchup
1 darab 12%-os tejföl
1 dl 2,8 % -os tej
Elkészítés
A meghatározott alapanyagokból megsütjük a palacsintákat.
A darált húst olajon lepirítjuk, picit sózzuk, majd kevés vízzel felöntve puhára pároljuk.
A hús egyik felét összeforraljuk a 2,5 dl tejjel elkevert KNORR Sajtszósz rafinéria alappal és kiforraljuk. A hús másik felét elkeverjük a GLOBUS ketchuppal.
A kétfajta szószos húst felváltva rétegezzük a palacsintákkal úgy, hogy a legalsó és a legfelső réteg is palacsinta legyen. A rétegek közé tehetünk friss fűszernövényleveleket, spenótlevelet.
A rakott palacsinta tetejét megkenjük tejföllel, majd forró, 200 fokos sütőbe tesszük.
Amikor a tejföl barnulni kezd kivesszük és cikkre vágva tálaljuk.
Elkészítés
A meghatározott alapanyagokból megsütjük a palacsintákat.
A darált húst olajon lepirítjuk, picit sózzuk, majd kevés vízzel felöntve puhára pároljuk.
A hús egyik felét összeforraljuk a 2,5 dl tejjel elkevert KNORR Sajtszósz rafinéria alappal és kiforraljuk. A hús másik felét elkeverjük a GLOBUS ketchuppal.
A kétfajta szószos húst felváltva rétegezzük a palacsintákkal úgy, hogy a legalsó és a legfelső réteg is palacsinta legyen. A rétegek közé tehetünk friss fűszernövényleveleket, spenótlevelet.
A rakott palacsinta tetejét megkenjük tejföllel, majd forró, 200 fokos sütőbe tesszük.
Amikor a tejföl barnulni kezd kivesszük és cikkre vágva tálaljuk.