Ismerd meg népszerű mexikói húsos palacsinta receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a mexikói húsos palacsinta recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
45 perc
4 fő
Közepes
Hozzávalók
4 evőkanál tejföl
200 gramm darálthús
2 darab tojás
2 evőkanál olaj
1 dl tej
1 darab fokhagymagerezd
15 dekagramm liszt
1 darab piros paprika
6 evőkanál kukorica
1.5 dl szódavíz
1 csomag Knorr Mexikói chilis bab alap
Elkészítés
1
Készítsük el a palacsintatésztát tojásból, tejből, lisztből, szódavízzel, kevés sóval vagy Delikáttal ízesítve. Hagyjuk állni legalább 5-10 percig.
2
A zúzott, aprított fokhagymát pirítsuk a hússal együtt 2-3 evőkanál forró olajon.
3
Vágjuk fel a paprikát ,és adjuk hozzá a töltelékhez 2.5 dl vízzel, valamint a Mexikói Chilis bab alappal. Az egészet keverjük össze alaposan, és pár percig főzzük. Közben kezdjük el sütni a palacsintákat is.
4
Adjuk hozzá a kukoricát, röviden forraljuk össze, majd töltsük meg a palacsintákat a kész töltelékkel. Tálaljuk összehajtva, egy-egy kanál tejföllel.
Elkészítés
Készítsük el a palacsintatésztát tojásból, tejből, lisztből, szódavízzel, kevés sóval vagy Delikáttal ízesítve. Hagyjuk állni legalább 5-10 percig.
A zúzott, aprított fokhagymát pirítsuk a hússal együtt 2-3 evőkanál forró olajon.
Vágjuk fel a paprikát ,és adjuk hozzá a töltelékhez 2.5 dl vízzel, valamint a Mexikói Chilis bab alappal. Az egészet keverjük össze alaposan, és pár percig főzzük. Közben kezdjük el sütni a palacsintákat is.
Adjuk hozzá a kukoricát, röviden forraljuk össze, majd töltsük meg a palacsintákat a kész töltelékkel. Tálaljuk összehajtva, egy-egy kanál tejföllel.