Ismerd meg népszerű rablópalacsinta receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a rablópalacsinta recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
50 perc
4 fő
Közepes
Hozzávalók
1 teáskanál fekete bors
200 milliliter tejföl
1 evőkanál majoránna
1 darab tojás
3 darab babérlevél
1 evőkanál édes paprika
2 evőkanál paradicsom sűrítmény
50 gramm liszt
1 evőkanál KNORR 100% Természetes Fűszerkeverék 35g Sertéssült
100 gramm erdei gomba
1 darab közepes hagyma
500 gramm sertés lapocka
2 darab apróra vágott fokhagyma gerezd
100 milliliter növényi olaj
1 darab oscypek (juhtejből készült lengyel sajt)
Elkészítés
A húst mossuk meg, szárítsuk meg, majd vágjuk két centis kockákra. Szórjuk meg Sertéssült fűszerkeverékkel és egy kevés fekete borssal. Forgassuk meg lisztben és egy lábosban, forró olajon süssük aranybarnára.
Kockázzuk fel a hagymát, a megmosott erdei gombát vágjuk apróra, majd az egészet adjuk a húshoz. Fűszerezzük édes és erős paprikával, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és paradicsom sűrítményt, majd süssük még kb. 5 percig, néha megkevergetve.
Öntsünk bele 700 ml hideg vizet, forraljuk fel, majd szedjük le a keletkezett habot és adjuk hozzá a fűszereket (szegfűbors, babérlevél, fekete bors szemek). Pároljuk kis lángon kb. 30 percig - míg a hús megpuhul. Szükség esetén ízesítsük majoránnával és sóval.
Készítsük el a Knorr palacsintát a csomagoláson leírtak alapján. Süssük meg.
Az ételt tálaljuk a palacsintákon, díszítsük tejföllel és reszelt sajttal.
Elkészítés
A húst mossuk meg, szárítsuk meg, majd vágjuk két centis kockákra. Szórjuk meg Sertéssült fűszerkeverékkel és egy kevés fekete borssal. Forgassuk meg lisztben és egy lábosban, forró olajon süssük aranybarnára.
Kockázzuk fel a hagymát, a megmosott erdei gombát vágjuk apróra, majd az egészet adjuk a húshoz. Fűszerezzük édes és erős paprikával, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és paradicsom sűrítményt, majd süssük még kb. 5 percig, néha megkevergetve.
Öntsünk bele 700 ml hideg vizet, forraljuk fel, majd szedjük le a keletkezett habot és adjuk hozzá a fűszereket (szegfűbors, babérlevél, fekete bors szemek). Pároljuk kis lángon kb. 30 percig - míg a hús megpuhul. Szükség esetén ízesítsük majoránnával és sóval.
Készítsük el a Knorr palacsintát a csomagoláson leírtak alapján. Süssük meg.
Az ételt tálaljuk a palacsintákon, díszítsük tejföllel és reszelt sajttal.