Ismerd meg népszerű b olognai ragus palacsinta receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a bolognai ragus palacsinta recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
45 perc
4 fő
Közepes
Hozzávalók
2 csomag Knorr Bolognai spagetti alap
6 dl víz
2 darab tojás
1 dl tej
10 dekagramm sajt
15 dekagramm liszt
1 csipetnyi só
2 dl szódavíz
60 dekagramm sertés darált hús
Elkészítés
Készítsünk lisztből, tojásból és tejből palacsintatésztát. Keverjük ki jól, csomómentesre. A végén lazítsuk föl szódavízzel és tegyük félre 15 percre.
Ez alatt készítsük el a bolognai ragut. Pirítsuk le olajon a darált húst egy pici sóval és borssal. Ha a levét elfőtte, hozzáadjuk a Knorr Bolognai spagetti alapot és a vizet. Jól összekeverjük, és állandóan kevergetve közepes lángon újraforrástól számított 4-6 percig főzzük.
Míg hűl a ragu, süssük ki a palacsintákat.
Töltsük meg a ragu nagy részével a palacsintákat, majd tekerjük fel őket úgy, hogy a széleit behajtjuk. Egy margarinnal kikent hőálló tálba tesszük, és öntsük a tetejére a maradék ragut. Szórjuk meg reszelt sajttal, majd tegyük be 190 fokos sütőbe kb. 15 percre, míg a sajt szépen ráolvad a tetejére. Tálaljuk rukkola salátával.
Elkészítés
Készítsünk lisztből, tojásból és tejből palacsintatésztát. Keverjük ki jól, csomómentesre. A végén lazítsuk föl szódavízzel és tegyük félre 15 percre.
Ez alatt készítsük el a bolognai ragut. Pirítsuk le olajon a darált húst egy pici sóval és borssal. Ha a levét elfőtte, hozzáadjuk a Knorr Bolognai spagetti alapot és a vizet. Jól összekeverjük, és állandóan kevergetve közepes lángon újraforrástól számított 4-6 percig főzzük.
Míg hűl a ragu, süssük ki a palacsintákat.
Töltsük meg a ragu nagy részével a palacsintákat, majd tekerjük fel őket úgy, hogy a széleit behajtjuk. Egy margarinnal kikent hőálló tálba tesszük, és öntsük a tetejére a maradék ragut. Szórjuk meg reszelt sajttal, majd tegyük be 190 fokos sütőbe kb. 15 percre, míg a sajt szépen ráolvad a tetejére. Tálaljuk rukkola salátával.