Ismerd meg népszerű rakott zöldbab receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a rakott zöldbab recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
60 perc
4 fő
Könnyű
Hozzávalók
60 dekagramm vágott zöldbab
50 dekagramm darálthús
5 dekagramm Kolozsvári szalonna
1 darab kis fej vöröshagyma
2 teáskanál fűszerpaprika
15 dekagramm rizs
2 darab Knorr Erőleveskocka
2 teáskanál Delikát ételízesítő
1 darab tojás
1 darab tejföl (kis pohár)
1 darab kis csokor kapor
Elkészítés
Forraljunk fel 1.5 liter vizet, ha friss babbal dolgozunk, tisztítsuk meg, vágjuk 5-6 cm-es darabokra. A forrásban levő vizet ízesítsük 2 tk Delikáttal.
Tegyük bele a vágott zöldbabot és főzzük 3-4 percig. Szedjük ki szűrőkanállal.
A még forrásban lévő főzőlében főzzük meg a rizst (kb. 15-17 perc).
Ezalatt kevés olajon olvasszuk ki a kockára vágott szalonnát, pirítsuk meg rajta a finomra vágott vöröshagymát.
Húzzuk félre a tűzről, szórjuk rá a fűszerpaprikát.
Adjuk hozzá a darált húst, kevergetve pirítsuk, adjuk hozzá a Knorr Erőleves kockákat, szükség szerint kevés vizet, és lassú tűzön, kevergetve pároljuk 4-5 percig.
Szűrjük le a rizst, csepegtessük jól le. Egy hőálló tepsi aljára terítsük ki az előfőzött bab felét. Tegyük rá a leszűrt, főtt rizst.
Borítsuk be a darált hússal. Végül fedjük be a maradék babbal.
A tejfölt keverjük simára kevés meleg vízzel. Keverjük hozzá a tojást, finomra vágott kaprot.
A tejföllel locsoljuk meg a bab tetejét. Tegyük 175°C-ra előmelegített sütőbe és süssük készre 20 perc alatt.
Elkészítés
Forraljunk fel 1.5 liter vizet, ha friss babbal dolgozunk, tisztítsuk meg, vágjuk 5-6 cm-es darabokra. A forrásban levő vizet ízesítsük 2 tk Delikáttal.
Tegyük bele a vágott zöldbabot és főzzük 3-4 percig. Szedjük ki szűrőkanállal.
A még forrásban lévő főzőlében főzzük meg a rizst (kb. 15-17 perc).
Ezalatt kevés olajon olvasszuk ki a kockára vágott szalonnát, pirítsuk meg rajta a finomra vágott vöröshagymát.
Húzzuk félre a tűzről, szórjuk rá a fűszerpaprikát.
Adjuk hozzá a darált húst, kevergetve pirítsuk, adjuk hozzá a Knorr Erőleves kockákat, szükség szerint kevés vizet, és lassú tűzön, kevergetve pároljuk 4-5 percig.
Szűrjük le a rizst, csepegtessük jól le. Egy hőálló tepsi aljára terítsük ki az előfőzött bab felét. Tegyük rá a leszűrt, főtt rizst.
Borítsuk be a darált hússal. Végül fedjük be a maradék babbal.
A tejfölt keverjük simára kevés meleg vízzel. Keverjük hozzá a tojást, finomra vágott kaprot.
A tejföllel locsoljuk meg a bab tetejét. Tegyük 175°C-ra előmelegített sütőbe és süssük készre 20 perc alatt.