Ismerd meg népszerű pizzaszív receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a pizzaszív recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
53 perc
2 fő
Könnyű
Hozzávalók
2 teáskanál szárított élesztő
2 evőkanál olívaolaj
1 darab Hagyma
1 darab konzerv aprított paradicsom
0,5 evőkanál Knorr olasz fűszertitok alap
250 gramm színes paradicsom (sárga, narancssárga, piros, vörös)
125 gramm mozzarella
4 csipetnyi friss bazsalikom
200 gramm Liszt
1 csipetnyi Só
1 gerezd Fokhagyma
0,5 teáskanál Cukor
Elkészítés
Tegye egy tálba a lisztet, a sót, az élesztőt, 1 evőkanálnyi olívaolajat és 100 ml vizet. A könnyebb és gyorsabb munka érdekáben használjon keverőgépet, hogy sima tésztát kapjon. Fedje le a tésztát és hagyja kelni 30-45 percig, vagy amíg a kétszeresére nő.
Hámozza meg és vágja apróra a hagymát és a fokhagymát. 1 evőkanálnyi forró olívaolajban süsse ki őket. Adja hozzá a paradicsomokat, a Knorr olasz fűszertitok alapot és a cukrot. Fedje le és alacsony lángon hagyja lassan főni 20 percig. Fűszerezze a paradicsomszószt borssal. Ha elkészült hagyja kicsit kihűlni a szószt.
Gyúrja át megint a tésztát a kezével enyhén lisztes munkafelületen. Ossza a tésztát 2 részre. Mindkét adagot olyan vékonyra nyújtsa, amilyenre csak tudja és formázzon belőlük szívet. Tegye a tésztát 2 sütőpapírral kibélelt tepsibe.
Szeletelje fel a paradicsomokat és a mozzarellát. Oszlassa el a paradicsomszószt a két pizzatésztaalapon. Fedje le őket paradicsom- és mozzarellaszeletekkel. 220 °C-ra előmelegített sütőben süsse a pizzát 15-18 percig .Tálalja bazsalikommal megszórva.
Elkészítés
Tegye egy tálba a lisztet, a sót, az élesztőt, 1 evőkanálnyi olívaolajat és 100 ml vizet. A könnyebb és gyorsabb munka érdekáben használjon keverőgépet, hogy sima tésztát kapjon. Fedje le a tésztát és hagyja kelni 30-45 percig, vagy amíg a kétszeresére nő.
Hámozza meg és vágja apróra a hagymát és a fokhagymát. 1 evőkanálnyi forró olívaolajban süsse ki őket. Adja hozzá a paradicsomokat, a Knorr olasz fűszertitok alapot és a cukrot. Fedje le és alacsony lángon hagyja lassan főni 20 percig. Fűszerezze a paradicsomszószt borssal. Ha elkészült hagyja kicsit kihűlni a szószt.
Gyúrja át megint a tésztát a kezével enyhén lisztes munkafelületen. Ossza a tésztát 2 részre. Mindkét adagot olyan vékonyra nyújtsa, amilyenre csak tudja és formázzon belőlük szívet. Tegye a tésztát 2 sütőpapírral kibélelt tepsibe.
Szeletelje fel a paradicsomokat és a mozzarellát. Oszlassa el a paradicsomszószt a két pizzatésztaalapon. Fedje le őket paradicsom- és mozzarellaszeletekkel. 220 °C-ra előmelegített sütőben süsse a pizzát 15-18 percig .Tálalja bazsalikommal megszórva.