Ismerd meg népszerű spárgás tészta receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a spárgás tészta recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
25 perc
3 fő
Könnyű
Hozzávalók
250 gramm farfalle tészta
250 gramm fehér spárga
250 gramm zöld spárga
5 darab koktél paradicsom
1 csipetnyi őrölt bors
1 csipetnyi cukor
1 csomag Knorr Sajtszósz alap
1 marék friss bazsalikom levél
250 milliliter tej
2 evőkanál Rama Vajas Íz
Elkészítés
Főzzük meg a tésztát a csomagolásán leírtak szerint. Ezalatt tisztítsuk meg a spárgát. Majd vágjuk őket diagonálisan kb. 4 cm-es darabokra. Mossuk meg és negyedeljük a paradicsomokat.
Forrósítsunk fel egy ek margarint egy serpenyőben. Pirítsuk meg rajta a fehér spárga darabokat kb. 4 percig, majd adjuk hozzá a zöld darabokat is. Pirítsuk további 4 percig. Ízesítsük egy pici cukorral és borssal.
Egy másik serpenyőben forrósítsuk fel a másik ek margarint. Szórjuk rá a Sajtszósz alapot és pirítsuk benne pár percig. Majd öntsük rá a tejet és keverjük simára. Főzzük pár percig kevergetve. A leszűrt tésztát keverjük hozzá. Tálaljuk a negyedelt paradicsomokkal, a bazsalikom levelekkel és a pirított spárgával megszórva.
Elkészítés
Főzzük meg a tésztát a csomagolásán leírtak szerint. Ezalatt tisztítsuk meg a spárgát. Majd vágjuk őket diagonálisan kb. 4 cm-es darabokra. Mossuk meg és negyedeljük a paradicsomokat.
Forrósítsunk fel egy ek margarint egy serpenyőben. Pirítsuk meg rajta a fehér spárga darabokat kb. 4 percig, majd adjuk hozzá a zöld darabokat is. Pirítsuk további 4 percig. Ízesítsük egy pici cukorral és borssal.
Egy másik serpenyőben forrósítsuk fel a másik ek margarint. Szórjuk rá a Sajtszósz alapot és pirítsuk benne pár percig. Majd öntsük rá a tejet és keverjük simára. Főzzük pár percig kevergetve. A leszűrt tésztát keverjük hozzá. Tálaljuk a negyedelt paradicsomokkal, a bazsalikom levelekkel és a pirított spárgával megszórva.