Ismerd meg népszerű mustáros-rukkolás húsgolyók receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a mustáros-rukkolás húsgolyók recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
4 darab Szögletes fémnyársak vagy lapos bambusznyársak
Elkészítés
A Knorr Páckeverék felét keverjük simára a Globus mustárral, olajjal, és a tejföllel. Adjuk hozzá az apróra vágott rukkolát és a szárairól lehúzott kakukkfűleveleket. Keverjük át.
A Knorr Páckeverék másik felét adjuk a húshoz, keverjük át, formázzunk belőle diónyi gombócokat (32-35 db). Húzzuk a nyársakra.
Kenjük a pácot a húsgombócokra, hogy a gombócok minden oldalát érje, lefedve, hűtőben pácoljuk 1 éjszakán keresztül.
Sütés előtt 1 órával vegyük ki a húst a hűtőből.
Közepesen erős parázson, sűrűn megforgatva süssük 12-14 percig Tipp: • A lapos vagy szögletes nyársakra azért van szükség, hogy sütés közben a nyárs ne tudjon forogni a húsban így meg tudjuk forgatni a húsgombócokat. • HA még odafér: Készíthetjük vegyes (sertés, marha, esetleg birka) darálthússal is.
Elkészítés
A Knorr Páckeverék felét keverjük simára a Globus mustárral, olajjal, és a tejföllel. Adjuk hozzá az apróra vágott rukkolát és a szárairól lehúzott kakukkfűleveleket. Keverjük át.
A Knorr Páckeverék másik felét adjuk a húshoz, keverjük át, formázzunk belőle diónyi gombócokat (32-35 db). Húzzuk a nyársakra.
Kenjük a pácot a húsgombócokra, hogy a gombócok minden oldalát érje, lefedve, hűtőben pácoljuk 1 éjszakán keresztül.
Sütés előtt 1 órával vegyük ki a húst a hűtőből.
Közepesen erős parázson, sűrűn megforgatva süssük 12-14 percig Tipp: • A lapos vagy szögletes nyársakra azért van szükség, hogy sütés közben a nyárs ne tudjon forogni a húsban így meg tudjuk forgatni a húsgombócokat. • HA még odafér: Készíthetjük vegyes (sertés, marha, esetleg birka) darálthússal is.