Ismerd meg népszerű grillezett bőrös karaj receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a grillezett bőrös karaj recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
80 perc
4 fő
Könnyű
Hozzávalók
200 milliliter száraz fehér bor
1 darab Hagyma
1 darab fokhagyma gerezd
100 milliliter extra szűz olíva olaj
1 darab citrom héja
2 evőkanál méz
1/2 teáskanál szárított kakukkfű
1/2 teáskanál szárított oregánó
2 evőkanál Globus Mustár
pár csipetnyi frissen őrölt bors
1 darab Knorr Marhahúsleves-kocka
4 darab bőrös, csontos malackaraj
1 kilogramm újburgonya
3 evőkanál extra szűz olíva olaj
1 kiskanál édes fűszerpaprika
1 kiskanál oregánó
1 darab Knorr Zöldségleveskocka
Elkészítés
Tegyük a bort, hagymát, fokhagymát, olíva olajat, citromhéjat, mézet, kakukkfüvet, oregánót, mustárt, borsot és a Knorr Marhahúsleves-kockát egy tálba. Pürésítsük jól össze. Kenjük be vele a karajszeleteket és tegyük a hűtőbe legalább 30 percre.
Grillezzük meg faszénen, vagy grillserpenyőben a hússzeleteket oldalanként kb. 7 perc alatt. Ha kész, hagyjuk 6-7 percig pihenni, alufóliával letakarva.
Közben a megmosott krumplit főzzük meg a zöldségleves kockából készült levesben 10 perc alatt. Szűrjük le, majd margarinban pirítsuk meg paprikával és oregánóval. Tálaljuk a kész karajszeleteket ezzel a krumplival.
Elkészítés
Tegyük a bort, hagymát, fokhagymát, olíva olajat, citromhéjat, mézet, kakukkfüvet, oregánót, mustárt, borsot és a Knorr Marhahúsleves-kockát egy tálba. Pürésítsük jól össze. Kenjük be vele a karajszeleteket és tegyük a hűtőbe legalább 30 percre.
Grillezzük meg faszénen, vagy grillserpenyőben a hússzeleteket oldalanként kb. 7 perc alatt. Ha kész, hagyjuk 6-7 percig pihenni, alufóliával letakarva.
Közben a megmosott krumplit főzzük meg a zöldségleves kockából készült levesben 10 perc alatt. Szűrjük le, majd margarinban pirítsuk meg paprikával és oregánóval. Tálaljuk a kész karajszeleteket ezzel a krumplival.