BBQ sertéstarja zöldbabos pirított újburgonyával és fokhagymás majonézzel
60 perc
4 fő
Közepes
Hozzávalók a húshoz
3 ek Hellmann's BBQ szósz
600 g sertéstarja
4 ek olaj a sütéshez
Hozzávalók a körethez
200 g zöldbab
1 kg újburgonya
2 ek grillfűszer
4 ek olaj a sütéshez
Hozzávalók a szószhoz
6 ek Globus Majonéz
2 gerezd fokhagyma
citromlé
Elkészítés
Tegyünk föl sós vizet főni az újburgonyának és egy kisebb lábosban a zöldbabnak. Míg felforr a víz, óvatosan klopfoljuk ki a tarja szeleteket. Kenjük be őket mindkét oldalukon BBQ szósszal. Tegyük hűtőbe felhasználásig.
Készítsük el a fokhagymás majonézt. Pár csepp citromlével, a lereszelt fokhagymával keverjük ki a majonézt és tegyük a hűtőbe.
Ha forr a víz, főzzük meg az újburgonyát és a zöldbabot is. Mikor készen vannak, azonnal hűtsük le jéghideg vízben, majd szűrjük le őket. Ha a zöldbab nem vágott, akkor felvághatjuk kisebb, kívánt méretű darabokra. A megfőtt újburgonyát is vágjuk nagyobb darabokra.
Egy serpenyőben forrósítsunk olajat, és ezen pirítsuk meg az újburgonya darabokat. Szórjuk meg egy kanál grill fűszerkeverékkel. Ha már szép pirosak, akkor adjuk még hozzá a zöldbabot is és jól forgassuk át vele.
Míg főzzük és pirítjuk a burgonyát, egy grillen, vagy egy hagyományos serpenyőben is megsüthetjük a tarja szeleteket. Öntsünk 2 evőkanál olajat a serpenyőre, hogy ne égjen meg az édeskés BBQ szósz a húson. Pár perc alatt pirítsuk a hússzeleteket készre.
Ha kész a hús és a burgonya is, akkor tálaljuk a fokhagymás majonézzel és zamatos rukkola salátával.
Elkészítés
Tegyünk föl sós vizet főni az újburgonyának és egy kisebb lábosban a zöldbabnak. Míg felforr a víz, óvatosan klopfoljuk ki a tarja szeleteket. Kenjük be őket mindkét oldalukon BBQ szósszal. Tegyük hűtőbe felhasználásig.
Készítsük el a fokhagymás majonézt. Pár csepp citromlével, a lereszelt fokhagymával keverjük ki a majonézt és tegyük a hűtőbe.
Ha forr a víz, főzzük meg az újburgonyát és a zöldbabot is. Mikor készen vannak, azonnal hűtsük le jéghideg vízben, majd szűrjük le őket. Ha a zöldbab nem vágott, akkor felvághatjuk kisebb, kívánt méretű darabokra. A megfőtt újburgonyát is vágjuk nagyobb darabokra.
Egy serpenyőben forrósítsunk olajat, és ezen pirítsuk meg az újburgonya darabokat. Szórjuk meg egy kanál grill fűszerkeverékkel. Ha már szép pirosak, akkor adjuk még hozzá a zöldbabot is és jól forgassuk át vele.
Míg főzzük és pirítjuk a burgonyát, egy grillen, vagy egy hagyományos serpenyőben is megsüthetjük a tarja szeleteket. Öntsünk 2 evőkanál olajat a serpenyőre, hogy ne égjen meg az édeskés BBQ szósz a húson. Pár perc alatt pirítsuk a hússzeleteket készre.
Ha kész a hús és a burgonya is, akkor tálaljuk a fokhagymás majonézzel és zamatos rukkola salátával.