Skip to content
Receptmuhely Logo

receptműhely.hu

        • Reggeli
        • Ebéd
        • Vacsora
        • Előétel
        • Leves
        • Főétel
        • Desszert
        • Saláta
        • Szószok
        • Ital
        • Húsvét
        • Grill
        • Karácsony
        • Szilveszter
        • Alkalmak
        • Vegetáriánus
        • Vegán
        • Laktóz mentes
        • Glutén mentes
        • Speciális receptek
        • Csirke
        • Sertés
        • Marha
        • Hal
        • Húsos receptek
        • 15 perc és kész
        • Maximum fél óra
        • Nem több 1 óránál
        • Gyors és könnyű receptek
      • Vegetáriánus receptek
      • Receptek
        • Termékek
        • Globus - Mocskosul finom
        • Globus - Mocskosul finom
        • Hellmann's
        • Történetünk
        • Fenntarthatóság
        • Termékek
        • Hellmann's
        • Delikát
        • Leveskockák
        • Csurigtésztás levesek
        • Termékek
        • Delikát
        • Knorr
        • Termékek
        • Küldetésünk
        • Mac'n Cheese az otthonodban
        • Gazdagabb ízvilág a Knorr kockákkal
        • Knorr
  • Cikkek
  • Grillezz!
  • Cikkek
Regisztráció

Pork loins

BBQ sertéstarja zöldbabos pirított újburgonyával és fokhagymás majonézzel 

	    
              
  • 60 perc
  • 4 fő
  • Közepes 

Hozzávalók a húshoz

  • 3 ek Hellmann's BBQ szósz
  • 600 g sertéstarja
  • 4 ek olaj a sütéshez

Hozzávalók a körethez

  • 200 g zöldbab
  • 1 kg újburgonya
  • 2 ek grillfűszer
  • 4 ek olaj a sütéshez

Hozzávalók a szószhoz

  • 6 ek Globus Majonéz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • citromlé

Elkészítés

  1. Tegyünk föl sós vizet főni az újburgonyának és egy kisebb lábosban a zöldbabnak. Míg felforr a víz, óvatosan klopfoljuk ki a tarja szeleteket. Kenjük be őket mindkét oldalukon BBQ szósszal. Tegyük hűtőbe felhasználásig.

  2. Készítsük el a fokhagymás majonézt. Pár csepp citromlével, a lereszelt fokhagymával keverjük ki a majonézt és tegyük a hűtőbe.

  3. Ha forr a víz, főzzük meg az újburgonyát és a zöldbabot is. Mikor készen vannak, azonnal hűtsük le jéghideg vízben, majd szűrjük le őket. Ha a zöldbab nem vágott, akkor felvághatjuk kisebb, kívánt méretű darabokra. A megfőtt újburgonyát is vágjuk nagyobb darabokra.

  4. Egy serpenyőben forrósítsunk olajat, és ezen pirítsuk meg az újburgonya darabokat. Szórjuk meg egy kanál grill fűszerkeverékkel. Ha már szép pirosak, akkor adjuk még hozzá a zöldbabot is és jól forgassuk át vele.

  5. Míg főzzük és pirítjuk a burgonyát, egy grillen, vagy egy hagyományos serpenyőben is megsüthetjük a tarja szeleteket. Öntsünk 2 evőkanál olajat a serpenyőre, hogy ne égjen meg az édeskés BBQ szósz a húson. Pár perc alatt pirítsuk a hússzeleteket készre.

  6. Ha kész a hús és a burgonya is, akkor tálaljuk a fokhagymás majonézzel és zamatos rukkola salátával.

Hasonló szűrők

  • KÖZEPES
  • EBÉD
  • VACSORA
  • SERTÉS
  • HÚS
  • DISZNÓHÚS
  • EURÓPAI
	    
            

Kapcsolódó receptek

  • Saláta fetával, baconnel és avokádóval 25 perc  recipe
    		
    			
                     

    Saláta fetával, baconnel és avokádóval

    Globus Logo
    • CookingTime10 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Könnyű

  • BBQ oldalas 45 perc  recipe
    		
    			
                     

    Pikáns BBQ oldalas

    Globus Logo
    • CookingTime20 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Könnyű

  • Grilled pork loins 50 perc  recipe
    		
    			
                     

    Grillezett tarja mézes pácban

    Globus Logo
    • CookingTime20 perc

    • Servings 6

      fő

    • Difficulty Könnyű

  • Mustáros-rukkolás húsgolyók 90 perc  recipe
    		
    			
                     

    Mustáros-rukkolás húsgolyók

    Globus Logo
    • CookingTime15 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Közepes

  • Grillezett bőrös karaj mustáros, zöldfűszeres pácban 80 perc  recipe
    		
    			
                     

    Grillezett bőrös karaj mustáros, zöldfűszeres pácban

    Globus Logo
    • CookingTime20 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Könnyű

  • Virslis falatkák 45 perc  recipe
    		
    			
                     

    Virslis falatkák

    Globus Logo
    • CookingTime15 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Könnyű

recipe image
  • cookTime

  • servings

    fő

  • difficulty

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel

Receptek

  • Reggeli
  • Ebéd
  • Vacsora

Jogi tudnivalók

  • Felhasználási feltételek
    (PDF - 266KB)
  • Akadálymentesség
  • Sütikre vonatkozó nyilatkozat
  • Adatvédelmi nyilatkozat
  • Jogi nyilatkozat

Elérhetőség

  • Kapcsolat
  • Oldaltérkép

Kövess minket!

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel
Unilever logo

© Unilever 2025