Ismerd meg népszerű mexikói barbacoa marharagu receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a mexikói barbacoa marharagu recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
200 perc
4 fő
Könnyű
Hozzávalók
500 gramm marhahús kockázva (2x2cm)
80 gramm hagyma finomra vágva
10 gramm fokhagyma aprítva
20 gramm Jalapeno paprika finomra vágva
5 gramm füstölt paprika
2 darab babérlevél
4 darab szegfűszeg
500 milliliter víz
1 evőkanál lime lé
75 milliliter vörösborecet
10 gramm apróra vágott korianderzöld
1 darab Knorr Marhahúsleves-kocka
20 gramm Olaj
Elkészítés
Egy vastag aljú lábosba öntsünk egy kis olajat. Barnítsuk le rajta a húskockákat.
Adjuk hozzá a fokhagymát,a jalapeño paprikát és a hagymát. Pirítsuk további egy percig. Vegyük a lángot kissé lejjebb, majd adjuk hozzá a babérleveleket, szegfűszeget és a füstölt paprikát. Jól keverjük össze.
Öntsük hozzá a vizet, adjuk hozzá a leveskockát és hozzuk forrásba. Vegyük lejjebb a lángot és kis lángon pároljuk 3 órán keresztül, míg a hús szépen megpuhul.
A végén keverjük hozzá a lime lét és az ecetet. Jól keverjük el a raguban. Tálaláskor szórjuk meg friss koriander zölddel.
Elkészítés
Egy vastag aljú lábosba öntsünk egy kis olajat. Barnítsuk le rajta a húskockákat.
Adjuk hozzá a fokhagymát,a jalapeño paprikát és a hagymát. Pirítsuk további egy percig. Vegyük a lángot kissé lejjebb, majd adjuk hozzá a babérleveleket, szegfűszeget és a füstölt paprikát. Jól keverjük össze.
Öntsük hozzá a vizet, adjuk hozzá a leveskockát és hozzuk forrásba. Vegyük lejjebb a lángot és kis lángon pároljuk 3 órán keresztül, míg a hús szépen megpuhul.
A végén keverjük hozzá a lime lét és az ecetet. Jól keverjük el a raguban. Tálaláskor szórjuk meg friss koriander zölddel.