Ismerd meg népszerű klasszikus marhaburger receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a klasszikus marhaburger recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
50 perc
6 fő
Könnyű
Hozzávalók
700 gramm sovány marhahús
100 gramm marhafaggyú
1 csomag Knorr Grill Fűszerkeverék
6 darab szezámmagos burger zsemle
6 szelet cheddar sajt
12 szelet füstölt bacon
6 darab jégsaláta levél
2 darab Paradicsom
6 darab csemege uborka
1 darab Hagyma
3 evőkanál Hellmann's Real majonéz
3 evőkanál Globus Ketchup
6 darab fekete olívabogyó
Elkészítés
Daráljuk le a húst a faggyúval együtt a húsdarálón.
Fűszerezzük a húst a Knorr fűszerkeverékkel és formázzunk belőlük kb. 120 g-os hamburgereket. Legyenek legalább 10 cm átmérőjűek és 2 cm vastagok.
Majd süssük meg őket a grillen kb. 15 perc alatt ha well-done burgereket szeretnénk. Süssük rövidebb ideig, ha szaftosabban, rózsaszínebben szeretjük. Ne nyomkodjuk őket, sülés közben mert kiszáradnak és az ízletes szaft kifolyik belőlük.
Közben grillezzük meg a bacon szeletek is. A sajtszeleteket tegyük a burgerekre a sütés végén, hogy ráolvadjanak.
Ezalatt vágjuk félbe a zsömléket. Pirítsuk meg őket a grillen. Keverjük össze a ketchupot a majonézzel, majd kenjük be vele a zsömlék megpirult felét. Tegyük az alsó fél zsömlére a hamburgereket, majd erre a szalonnát, salátát, felszeletelt paradicsomot és -hagymát. Fogpiszkálóval a tetejükre tűzhetjük a pici savanyú uborkákat és olíva bogyót is.
Elkészítés
Daráljuk le a húst a faggyúval együtt a húsdarálón.
Fűszerezzük a húst a Knorr fűszerkeverékkel és formázzunk belőlük kb. 120 g-os hamburgereket. Legyenek legalább 10 cm átmérőjűek és 2 cm vastagok.
Majd süssük meg őket a grillen kb. 15 perc alatt ha well-done burgereket szeretnénk. Süssük rövidebb ideig, ha szaftosabban, rózsaszínebben szeretjük. Ne nyomkodjuk őket, sülés közben mert kiszáradnak és az ízletes szaft kifolyik belőlük.
Közben grillezzük meg a bacon szeletek is. A sajtszeleteket tegyük a burgerekre a sütés végén, hogy ráolvadjanak.
Ezalatt vágjuk félbe a zsömléket. Pirítsuk meg őket a grillen. Keverjük össze a ketchupot a majonézzel, majd kenjük be vele a zsömlék megpirult felét. Tegyük az alsó fél zsömlére a hamburgereket, majd erre a szalonnát, salátát, felszeletelt paradicsomot és -hagymát. Fogpiszkálóval a tetejükre tűzhetjük a pici savanyú uborkákat és olíva bogyót is.