Ismerd meg népszerű lencsés magvas sült receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a lencsés magvas sült recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
130 perc
6 fő
Könnyű
Hozzávalók
250 gramm vöröslencse
150 gramm sárgarépa
120 gramm vegyes dióféle
2 evőkanál szójaliszt
50 gramm őrölt mogyoró vagy mandula
1 tasak Knorr Természetesen Finom! Sült alap
150 milliliter paradicsompüré
1 teáskanál zöldfűszerek
A szakács tippje:
1 marék Tálaláshoz friss saláta
Elkészítés
Folyó víz alatt mossa meg a lencsét egy sűrűlyukú szitában. Forraljon fel 500 ml vizet egy edényben és alacsony lángon főzze körülbelül 20 percig, míg az összes folyadékot felszívja és krémes kása lesz belőle. Kanalazza le a habot, ami főzés közben keletkezik. Közben kevergesse a lencsét.
Tisztítsa meg a sárgarépát és durván reszelje le. Durván aprítsa fel a vegyes dióféléket. Keverje össze a szójalisztet 4 evőkanál vízzel.
Keverje hozzá a Knorr Természetesen Finom! Sült alap tartalmát a lencséhez. Adja hozzá az aprított és az őrölt dióféléket, a sárgarépát és a szójalisztet, majd jól keverje össze.
Formázza meg a 2 magvas sültet és helyezze őket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Kenje meg olajjal a tetjét. 200°C-ra előmelegített sütőben süsse körülbelül 30 percig. Adjon hozzá 150 ml paradicsompürét és fűszerezze ízlés szerint szárított zöldfűszerekkel és süsse még 10 percig.
Elkészítés
Folyó víz alatt mossa meg a lencsét egy sűrűlyukú szitában. Forraljon fel 500 ml vizet egy edényben és alacsony lángon főzze körülbelül 20 percig, míg az összes folyadékot felszívja és krémes kása lesz belőle. Kanalazza le a habot, ami főzés közben keletkezik. Közben kevergesse a lencsét.
Tisztítsa meg a sárgarépát és durván reszelje le. Durván aprítsa fel a vegyes dióféléket. Keverje össze a szójalisztet 4 evőkanál vízzel.
Keverje hozzá a Knorr Természetesen Finom! Sült alap tartalmát a lencséhez. Adja hozzá az aprított és az őrölt dióféléket, a sárgarépát és a szójalisztet, majd jól keverje össze.
Formázza meg a 2 magvas sültet és helyezze őket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Kenje meg olajjal a tetjét. 200°C-ra előmelegített sütőben süsse körülbelül 30 percig. Adjon hozzá 150 ml paradicsompürét és fűszerezze ízlés szerint szárított zöldfűszerekkel és süsse még 10 percig.
A szakács tippje: Tálalja salátával!