Skip to content
Receptmuhely Logo

receptműhely.hu

        • Reggeli
        • Ebéd
        • Vacsora
        • Előétel
        • Leves
        • Főétel
        • Desszert
        • Saláta
        • Szószok
        • Ital
        • Húsvét
        • Grill
        • Karácsony
        • Szilveszter
        • Alkalmak
        • Vegetáriánus
        • Vegán
        • Laktóz mentes
        • Glutén mentes
        • Speciális receptek
        • Csirke
        • Sertés
        • Marha
        • Hal
        • Húsos receptek
        • 15 perc és kész
        • Maximum fél óra
        • Nem több 1 óránál
        • Gyors és könnyű receptek
      • Vegetáriánus receptek
      • Receptek
        • Termékek
        • Globus
        • Globus
        • Hellmann's
        • Történetünk
        • Fenntarthatóság
        • Termékek
        • Hellmann's
        • Delikát
        • Leveskockák
        • Csurigtésztás levesek
        • Termékek
        • Delikát
        • Knorr
        • Termékek
        • Küldetésünk
        • Mac'n Cheese az otthonodban
        • Gazdagabb ízvilág a Knorr kockákkal
        • Knorr
  • Cikkek
  • Cikkek
Regisztráció

Klasszikus gombás rizottó

Klasszikus gombás rizottó 

	    
              
Ismerd meg népszerű klasszikus gombás rizottó receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a klasszikus gombás rizottó recept segítségével te legyél a konyha sztárja. 
  • 60 perc
  • 4 fő
  • Könnyű 

Hozzávalók

  • 25 gramm szárított vargánya
  • 1 darab hagyma
  • 1 darab fokhagyma gerezd
  • 250 gramm barna csiperkegomba
  • 1 darab Knorr Csirkehúsleves-kocka
  • 40 gramm parmezán sajt
  • 1 evőkanál friss petrezselyem zöld
  • 300 gramm rizottó rizs
  • darab frissen őrölt bors

Elkészítés

  1. Helyezzük a szárított vargányát egy tálba, majd öntsük le 150 ml forró vízzel. Hagyjuk 20 percig ázni. Majd szűrjük le (hagyjuk meg az áztató levet) és vágjuk apróra a gombát. Vágjuk finomra a hagymát és a fokhagymát. Szeleteljük fel a csiperkét. Oldjuk fel a leveskockát egy liter lobogó vízben. Reszeljük le a parmezánt, aprítsuk fel a petrezselyem zöldet.

  2. Egy széles és nehéz aljú lábosban forrósítsunk fel 2 ek Rama Vajas Ízt. Adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát, pirítsuk puhára 5 perc alatt. Adjuk hozzá a felszeletelt gombát is, pirítsuk tovább 3-4 percig, majd öntsük rá a vargányát is. Most adjuk hozzá a rizst és pirítsuk, míg üveges nem lesz.

  3. Kezdjük el adogatni hozzá a tűzforró húslevest, mindig csak egy merőkanállal, megvárva, míg elfövi azt. Közben hozzáönthetjük a gomba áztató levét is. Kevergessük közben a rizottót és főzzük, míg föl nem veszi az összes folyadékot. Majd adjuk hozzá a következő merőkanállal, folytassuk, míg kész nem lesz. A jó rizottó kissé folyós, a rizs pedig belül enyhén roppanós. Végül keverjük hozzá a parmezánt és a frissen vágott petrezselyem zöldet is. Tálaljuk.

Hozzávalók

Hasonló szűrők

  • KÖNNYŰ
  • EBÉD
  • VACSORA
  • RIZSES ÉTELEK
  • RIZOTTÓ
  • GOMBÁS RIZOTTÓ
  • RIZS
  • GOMBA
  • OLASZ
	    
            

Kapcsolódó receptek

  • Hússal és gombával töltött palacsinta 65 perc  recipe
    		
    			
                     

    Hússal és gombával töltött palacsinta

    Knorr Logo
    • CookingTime20 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Könnyű

  • 		
    			
                     

    Rakott palacsinta

    Knorr Logo
    • CookingTime20 perc

    • Servings 6

      fő

    • Difficulty Közepes

  • Rablópalacsinta - 2. verzió 50 perc  recipe
    		
    			
                     

    Rablópalacsinta - 2. verzió

    Knorr Logo
    • CookingTime30 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Közepes

  • Gombás sajtszósszal töltött palacsinta 50 perc  recipe
    		
    			
                     

    Gombás sajtszósszal töltött palacsinta

    Knorr Logo
    • CookingTime30 perc

    • Servings 3

      fő

    • Difficulty Közepes

  • Burgonyás tészta tejszínes gombaszószban 60 perc  recipe
    		
    			
                     

    Burgonyás tészta tejszínes gombaszószban

    Knorr Logo
    • CookingTime15 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Könnyű

  • Egyben sült karaj spenóttal és gombával töltve. 60 perc  recipe
    		
    			
                     

    Egyben, sütőben sült karaj spenóttal és gombával töltve

    Knorr Logo
    • CookingTime45 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Könnyű

recipe image
  • cookTime

  • servings

    fő

  • difficulty

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel

Receptek

  • Reggeli
  • Ebéd
  • Vacsora

Jogi tudnivalók

  • Felhasználási feltételek
    (PDF - 266KB)
  • Akadálymentesség
  • Sütikre vonatkozó nyilatkozat
  • Adatvédelmi nyilatkozat
  • Jogi nyilatkozat

Elérhetőség

  • Kapcsolat
  • Oldaltérkép

Kövess minket!

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel
Unilever logo

© Unilever 2025