Ismerd meg népszerű burgonyás tészta tejszínes gombaszószban receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a burgonyás tészta tejszínes gombaszószban recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
60 perc
4 fő
Könnyű
Hozzávalók
1 kilogramm burgonya
40 gramm finomliszt
1 darab Knorr Házias Marhahús Levesalap
60 gramm burgonyaliszt
1 darab Tojás
50 gramm szárított gomba
2 darab Hagyma
1 darab fokhagyma gerezd
150 milliliter tejszín
2 evőkanál Olaj
1 csokor petrezselyem zöld
Elkészítés
Készítsük el a gombócok tésztáját. (Legjobb, ha előző nap főtt krumplit használunk.) Törjük össze a krumplit, adjuk hozzá a tojást és sózzuk meg. Jól keverjük össze.
Ezután adjuk hozzá a kétféle lisztet és jól keverjük hozzá. Ha túl lágy lenne, adjunk még hozzá lisztet. Ne gyúrjuk túl hosszasan a tésztát, nehogy nyúlós legyen.
Egy kilisztezett felüleletn készítsünk belőlük hosszú, vékony rudakat, ezután vágjuk őket 3 cm-es darabokra.
Majd a kis darabokból készítsünk kicsi karikákat és nyomjunk a közepükbe lukakat az ujjunkkal. Lobogó, forró, sós vízben főzzük ki őket. Tálaljuk majd az elkészített gombaszósszal és frissen aprított petrezselyem zölddel.
A gombaszósz elkészítésez áztassuk be langyos vízbe a gombát. Majd vágjuk csíkokra. A hagymát és a fokhagymát vágjuk finomra.
Egy serpenyőben forrósítsunk fel olíva olajat. Pirítsuk meg rajta a hagymát és a fokhagymát. Majd adjuk hozzá a gombát. Öntsünk egy pohárral az áztató léből hozzá, és egy pohár tiszta vizet is. Hozzuk forrásba.
Majd adjuk hozzá a levesalapot és a tejszínt is. Pár perc forralással sűrítsük be.
Elkészítés
Készítsük el a gombócok tésztáját. (Legjobb, ha előző nap főtt krumplit használunk.) Törjük össze a krumplit, adjuk hozzá a tojást és sózzuk meg. Jól keverjük össze.
Ezután adjuk hozzá a kétféle lisztet és jól keverjük hozzá. Ha túl lágy lenne, adjunk még hozzá lisztet. Ne gyúrjuk túl hosszasan a tésztát, nehogy nyúlós legyen.
Egy kilisztezett felüleletn készítsünk belőlük hosszú, vékony rudakat, ezután vágjuk őket 3 cm-es darabokra.
Majd a kis darabokból készítsünk kicsi karikákat és nyomjunk a közepükbe lukakat az ujjunkkal. Lobogó, forró, sós vízben főzzük ki őket. Tálaljuk majd az elkészített gombaszósszal és frissen aprított petrezselyem zölddel.
A gombaszósz elkészítésez áztassuk be langyos vízbe a gombát. Majd vágjuk csíkokra. A hagymát és a fokhagymát vágjuk finomra.
Egy serpenyőben forrósítsunk fel olíva olajat. Pirítsuk meg rajta a hagymát és a fokhagymát. Majd adjuk hozzá a gombát. Öntsünk egy pohárral az áztató léből hozzá, és egy pohár tiszta vizet is. Hozzuk forrásba.
Majd adjuk hozzá a levesalapot és a tejszínt is. Pár perc forralással sűrítsük be.