Skip to content
Receptmuhely Logo

receptműhely.hu

        • Reggeli
        • Ebéd
        • Vacsora
        • Előétel
        • Leves
        • Főétel
        • Desszert
        • Saláta
        • Szószok
        • Ital
        • Húsvét
        • Grill
        • Karácsony
        • Szilveszter
        • Alkalmak
        • Vegetáriánus
        • Vegán
        • Laktóz mentes
        • Glutén mentes
        • Speciális receptek
        • Csirke
        • Sertés
        • Marha
        • Hal
        • Húsos receptek
        • 15 perc és kész
        • Maximum fél óra
        • Nem több 1 óránál
        • Gyors és könnyű receptek
      • Vegetáriánus receptek
      • Receptek
        • Termékek
        • Globus - Mocskosul finom
        • Globus - Mocskosul finom
        • Hellmann's
        • Történetünk
        • Fenntarthatóság
        • Termékek
        • Hellmann's
        • Delikát
        • Leveskockák
        • Csurigtésztás levesek
        • Termékek
        • Delikát
        • Knorr
        • Termékek
        • Küldetésünk
        • Mac'n Cheese az otthonodban
        • Gazdagabb ízvilág a Knorr kockákkal
        • Knorr
  • Cikkek
  • Grillezz!
  • Cikkek
Regisztráció

Gnocchi padlizsánnal és rákkal

Gnocchi padlizsánnal és rákkal 

	    
              
Ismerd meg népszerű gnocchi padlizsánnal és rákkal receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a gnocchi padlizsánnal és rákkal recept segítségével te legyél a konyha sztárja.



A padlizsán a legsokoldalúbb zöldség. Lehet párolni, olajban sütni, grillezni, sütőben sütni, pirítani, wokban sütni, mikrózni, tölteni, stb. Ha egészben sütjük, akkor mindig szurkáljuk meg, nehogy szétpukkanjon. 
  • 35 perc
  • 4 fő
  • Könnyű 

Hozzávalók

  • 12 darab közepes méretű rák
  • 10 darab koktélparadicsom
  • 2 darab fokhagyma gerezd
  • 1 darab Knorr Zöldségleveskocka
  • 1 csokor petrezselyem zöld
  • 1 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1 evőkanál brandy
  • 120 milliliter száraz fehér bor
  • 1 darab padlizsán
  • 1 csipetnyi Liszt
  • 0 darab extra szűz olíva olaj

gnocchi

  • 500 gramm burgonya
  • 150 gramm Liszt

Elkészítés

  1. Tisztítsuk meg a rákokat.Vegyük le a fejüket, majd vágjuk őket 3 felé. Kezdjük el a rákok fejét forró olíva olajon pirítani egy kis petrezselyem zölddel és egy gerezd fokhagymával együtt. Állandóan kevergessük. Öntsük rá a fehérbort és a brandyt, majd forraljuk el az alkoholt belőle. Adjuk hozzá a paradicsomsűrítményt és a pici lisztet. Jól keverjük el. Öntsünk rá hideg vizet, keverjük el, majd főzzük fél órát kis lángon, lefedetlenül.

  2. Főzzük a krumplit puhára héjastul. Hagyjuk hűlni, majd szedjük le a héját. Nyomjuk szét krumplinyomóval, majd adjuk hozzá a lisztet. Ízesítsük egy kis sóval, borssal. Gyúrjuk össze, míg teljesen összeáll a tészta. Tegyük félre hűlni (akár a hűtőbe), majd nyújtsuk belőle rudacskákat, ezeket pedig vágjuk fel 2 cm hosszú darabkákra.

  3. Kockázzuk fel a padlizsánt.. Reszeljük le, vagy vágjuk angyon apróra a másik fokhagyma gerezdet is. Pirítsuk a fokhagymát egy pici olíva olajon. Majd szedjük ki az olajból. Adjuk az olajhoz a padlizsánt és pirítsuk 5 percig. Adjuk hozzá a fél leveskockát és a felezett koktélparadicsomokat. Pirítsuk 2 percig, majd öntsünk rá 2 merőkanállal a rák alapléből. Adjuk hozzá a feldarabolt rákot. Főzzük meg ezalatt a gnocchit sós vízben. Ha feljöttek a víz tetejére, akkor kész is vannak. Egy szűrőkanállal vegyük ki őket egy tálba. Keverjük a rákhoz. Főzzük együtt még 1 percig, majd tálaljuk azonnal egy kis friss petrezselyem zölddel a tetején.

Hasonló szűrők

  • KÖNNYŰ
  • EBÉD
  • VACSORA
  • TÉSZTA
  • RÁK
  • TENGER GYÜMÖLCSEI
  • BURGONYAFÉLÉK
  • OLASZ
	    
            

Kapcsolódó receptek

  • Burgonyás tészta tejszínes gombaszószban 60 perc  recipe
    		
    			
                     

    Burgonyás tészta tejszínes gombaszószban

    Knorr Logo
    • CookingTime15 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Könnyű

  • Gyors töltött burgonya 45 perc  recipe
    		
    			
                     

    Gyors töltött burgonya

    Knorr Logo
    • CookingTime20 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Könnyű

  • Saláta burgonyával és spárgával 45 perc  recipe
    		
    			
                     

    Saláta burgonyával és spárgával

    Knorr Logo
    • CookingTime15 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Könnyű

  • Szalámis, burgonyás tortilla 40 perc  recipe
    		
    			
                     

    Szalámis, burgonyás tortilla

    Knorr Logo
    • CookingTime25 perc

    • Servings 2

      fő

    • Difficulty Könnyű

  • Grillezett burgonya füstölt sajttal és spenóttal töltve 50 perc  recipe
    		
    			
                     

    Grillezett burgonya füstölt sajttal és spenóttal töltve

    Knorr Logo
    • CookingTime20 perc

    • Servings 6

      fő

    • Difficulty Könnyű

  • Édesburgonya krémleves 40 perc  recipe
    		
    			
                     

    Édesburgonya krémleves

    Knorr Logo
    • CookingTime30 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Könnyű

recipe image
  • cookTime

  • servings

    fő

  • difficulty

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel

Receptek

  • Reggeli
  • Ebéd
  • Vacsora

Jogi tudnivalók

  • Felhasználási feltételek
    (PDF - 266KB)
  • Akadálymentesség
  • Sütikre vonatkozó nyilatkozat
  • Adatvédelmi nyilatkozat
  • Jogi nyilatkozat

Elérhetőség

  • Kapcsolat
  • Oldaltérkép

Kövess minket!

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel
Unilever logo

© Unilever 2025