Ismerd meg népszerű gnocchi padlizsánnal és rákkal receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a gnocchi padlizsánnal és rákkal recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
A padlizsán a legsokoldalúbb zöldség. Lehet párolni, olajban sütni, grillezni, sütőben sütni, pirítani, wokban sütni, mikrózni, tölteni, stb. Ha egészben sütjük, akkor mindig szurkáljuk meg, nehogy szétpukkanjon.
Elkészítés
Tisztítsuk meg a rákokat.Vegyük le a fejüket, majd vágjuk őket 3 felé. Kezdjük el a rákok fejét forró olíva olajon pirítani egy kis petrezselyem zölddel és egy gerezd fokhagymával együtt. Állandóan kevergessük. Öntsük rá a fehérbort és a brandyt, majd forraljuk el az alkoholt belőle. Adjuk hozzá a paradicsomsűrítményt és a pici lisztet. Jól keverjük el. Öntsünk rá hideg vizet, keverjük el, majd főzzük fél órát kis lángon, lefedetlenül.
Főzzük a krumplit puhára héjastul. Hagyjuk hűlni, majd szedjük le a héját. Nyomjuk szét krumplinyomóval, majd adjuk hozzá a lisztet. Ízesítsük egy kis sóval, borssal. Gyúrjuk össze, míg teljesen összeáll a tészta. Tegyük félre hűlni (akár a hűtőbe), majd nyújtsuk belőle rudacskákat, ezeket pedig vágjuk fel 2 cm hosszú darabkákra.
Kockázzuk fel a padlizsánt.. Reszeljük le, vagy vágjuk angyon apróra a másik fokhagyma gerezdet is. Pirítsuk a fokhagymát egy pici olíva olajon. Majd szedjük ki az olajból. Adjuk az olajhoz a padlizsánt és pirítsuk 5 percig. Adjuk hozzá a fél leveskockát és a felezett koktélparadicsomokat. Pirítsuk 2 percig, majd öntsünk rá 2 merőkanállal a rák alapléből. Adjuk hozzá a feldarabolt rákot. Főzzük meg ezalatt a gnocchit sós vízben. Ha feljöttek a víz tetejére, akkor kész is vannak. Egy szűrőkanállal vegyük ki őket egy tálba. Keverjük a rákhoz. Főzzük együtt még 1 percig, majd tálaljuk azonnal egy kis friss petrezselyem zölddel a tetején.