Ismerd meg népszerű gnocchi brokkolival és rákkal receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a gnocchi brokkolival és rákkal recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
65 perc
4 fő
Könnyű
gnocchi
500 gramm krumpli
150 gramm finomliszt
Szósz
300 gramm brokkoli
300 gramm spenót
12 darab közepes méretű rák
3 darab fokhagyma gerezd
0.5 csokor petrezselyem zöld
1 darab Knorr Zöldségleveskocka
1 evőkanál paradicsom püré
100 milliliter fehér bor
1 evőkanál konyak
darab extra szűz olíva olaj
1 csipetnyi liszt
1 csipetnyi chili pehely
Elkészítés
Tisztítsuk meg a rákokat és távolítsuk el a fejüket. Pirítsuk meg 3 perc alatt nagy lángon a rákfejeket 1 ek olíva olajon egy kis petrezselyem zölddel és fokhagymával. Öntsük hozzá a bort és a konyakot. Hagyjuk, hogy az alkohol elpárologjon. Végül adjuk hozzá a paradicsompürét, a csipetnyi lisztet, jól keverjük el, majd fedjük le. Kis lángon főzzük kb. 30 percig.
Tegyük a krumplit sós hideg vízbe, majd főzzük meg. Ha kész, hámozzuk meg és egy krumplinyomóval pürésítsük. Adjuk hozzá a lisztet, egy kis sót, majd jól gyúrjuk össze. Hagyjuk pihenni 20 percig, majd formázzuk meg a gnocchikat.
Szedjük rózsáira a brokkolit, majd főzzük meg sós vízben. Szűrjük le és hűtsük le jeges vízben, hogy ne főjön tovább és a szép színe is megmaradjon. Pirítsuk meg a szétnyomott fokhagyma fejet 2 percig egy evőkanál olíva olajon. Majd távolítsuk el az olajból. Tegyük az olajra a brokkolit és pirítsuk 2 percig. Dobjuk hozzá a leveskockát. Szedjünk rá 2 kis merőkanállal a rák alapléből és szórjuk meg egy kevés chili pehellyel is. A spenótot főzzük meg 1-2 perc alatt, szűrjük le, majd pirítsuk meg serpenyőben egy kis olíva olajon és egy kis fokhagymával (ha fiatal spenótot használunk, nem kell megfőzni). Pirítsuk meg a rákokat egy száraz serpenyőben, míg szép rózsaszínűek nem lesznek. Főzzük ki a gnocchikat forró vízben. Adjuk a brokkolihoz. Tálaljuk a gnocchit a spenóttal, rákokkal és brokkolival.
Elkészítés
Tisztítsuk meg a rákokat és távolítsuk el a fejüket. Pirítsuk meg 3 perc alatt nagy lángon a rákfejeket 1 ek olíva olajon egy kis petrezselyem zölddel és fokhagymával. Öntsük hozzá a bort és a konyakot. Hagyjuk, hogy az alkohol elpárologjon. Végül adjuk hozzá a paradicsompürét, a csipetnyi lisztet, jól keverjük el, majd fedjük le. Kis lángon főzzük kb. 30 percig.
Tegyük a krumplit sós hideg vízbe, majd főzzük meg. Ha kész, hámozzuk meg és egy krumplinyomóval pürésítsük. Adjuk hozzá a lisztet, egy kis sót, majd jól gyúrjuk össze. Hagyjuk pihenni 20 percig, majd formázzuk meg a gnocchikat.
Szedjük rózsáira a brokkolit, majd főzzük meg sós vízben. Szűrjük le és hűtsük le jeges vízben, hogy ne főjön tovább és a szép színe is megmaradjon. Pirítsuk meg a szétnyomott fokhagyma fejet 2 percig egy evőkanál olíva olajon. Majd távolítsuk el az olajból. Tegyük az olajra a brokkolit és pirítsuk 2 percig. Dobjuk hozzá a leveskockát. Szedjünk rá 2 kis merőkanállal a rák alapléből és szórjuk meg egy kevés chili pehellyel is. A spenótot főzzük meg 1-2 perc alatt, szűrjük le, majd pirítsuk meg serpenyőben egy kis olíva olajon és egy kis fokhagymával (ha fiatal spenótot használunk, nem kell megfőzni). Pirítsuk meg a rákokat egy száraz serpenyőben, míg szép rózsaszínűek nem lesznek. Főzzük ki a gnocchikat forró vízben. Adjuk a brokkolihoz. Tálaljuk a gnocchit a spenóttal, rákokkal és brokkolival.