Skip to content
Receptmuhely Logo

receptműhely.hu

        • Reggeli
        • Ebéd
        • Vacsora
        • Előétel
        • Leves
        • Főétel
        • Desszert
        • Saláta
        • Szószok
        • Ital
        • Húsvét
        • Grill
        • Karácsony
        • Szilveszter
        • Alkalmak
        • Vegetáriánus
        • Vegán
        • Laktóz mentes
        • Glutén mentes
        • Speciális receptek
        • Csirke
        • Sertés
        • Marha
        • Hal
        • Húsos receptek
        • 15 perc és kész
        • Maximum fél óra
        • Nem több 1 óránál
        • Gyors és könnyű receptek
      • Vegetáriánus receptek
      • Receptek
        • Termékek
        • Globus - Mocskosul finom
        • Globus - Mocskosul finom
        • Hellmann's
        • Történetünk
        • Fenntarthatóság
        • Termékek
        • Hellmann's
        • Delikát
        • Leveskockák
        • Csurigtésztás levesek
        • Termékek
        • Delikát
        • Knorr
        • Termékek
        • Küldetésünk
        • Mac'n Cheese az otthonodban
        • Gazdagabb ízvilág a Knorr kockákkal
        • Knorr
  • Cikkek
  • Grillezz!
  • Cikkek
Regisztráció

Friss kukoricapolenta sült bakszakállal és kelpesztóval​

Friss kukoricapolenta sült bakszakállal és kelpesztóval​ 

	    
              
Ismerd meg népszerű kukoricapolenta sült bakszakállal és kelpesztóval​ receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a kukoricapolenta sült bakszakállal és kelpesztóval​ recept segítségével te legyél a konyha sztárja. 
  • 70 perc
  • 4 fő
  • Könnyű 

Köret

  • 3 darab meghámozott és felvágott fekete bakszakáll
  • 1 darab félholdacskákra vágott hagyma
  • 200 gramm friss szójabab
  • 200 gramm megmosott spenót​

Kelpesztó:

  • 100 gramm megmosott, felvágott, blansírozott kel
  • 1 gerezd fokhagyma​
  • 50 gramm parmezán
  • 60 gramm dió
  • 1 evőkanál citromlé
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál Knorr Házias Zöldség Levesalap

Friss Polenta:

  • 4 evőkanál mogyoróolaj​
  • 6 darab csemegekukorica
  • 1 evőkanál Knorr Házias Zöldség Levesalap

Elkészítés

  1. Blansírozza meg a kelt, majd facsarja ki a vízfelesleget és tegye egy turmixgépbe. Adja hozzá a köret többi hozzávalóját és turmixolja, amíg sima, homogén pasztát kap. Ízlés szerint fűszerezze sóval és borssal.

  2. Készítsük el a köretet. Egy nagy teflonos serpenyőbe tegyen egy kevés olajat, majd adja hozzá a bakszakállt és közepes lángon süsse, amíg a színe el nem kezd változni és már majdnem megfő (körülbelül 5-7 perc).​

  3. Adja hozzá a hagymákat és süsse további 2 percig. Ezután vegye le a hőfokot és adja hozzá a szójababot és a spenótot, majd melegítse át az egészet. Fűszerezze ízlés szerint és tartsa melegen.​

  4. Készítsük el a polentát. Tisztítsa meg és szűrje le a kukoricacsöveket, majd törölje őket szárazra. Egy éles késsel vágja le a szemeket a csövekről és tegye őket egy nagy serpenyőbe. ​

  5. Ezután hántolja le a kukoricacsövet. A kés hátulját csúsztassa végig a csövön, hogy kinyerje a kukoricalevet és szemeket. A megmaradt üres csövet dobja ki.

  6. Adjon 500 ml vizet illetve 1 evőkanál Knorr Házias Zöldség Levesalapot a kukoricaszemes edénybe, keverje el és fedje le. Közepes lángon kevergesse, amíg finoman forrni kezd. Ha ez megtörtént, vegye alacsony hőfokra, majd 8 percig hagyja főni.

  7. Szűrje át a kukoricát és a főzőlevet hagyja külön. Tegye a kukoricát egy turmixgépbe és turmixolja össze, amíg sima lesz. Tegye vissza a pürét az edénybe, majd adja hozzá a mogyoróolajat és fűszerezze az íz kedvéért.​

  8. Folyamatos kevergetés mellett főzze alacsony lángon 3 percig. ​

  9. Tálalja a polentát rögtön, melegen a zöldségkörettel és koronázza meg az elkészült étel tetejét kelpesztóval.

Hasonló szűrők

  • KÖNNYŰ
  • EBÉD
  • VEGETÁRIÁNUS
  • PULISZKA
  • POLENTA
  • EGYTÁLÉTELEK
  • EGYTÁLÉTEL
  • ZÖLDSÉGEK
  • MEDITERRÁN
  • OLASZ
  • VEGETARIAN
	    
            

Kapcsolódó receptek

  • Füstölt oldalas káposztával 90 perc  recipe
    		
    			
                     

    Füstölt oldalas káposztával

    Knorr Logo
    • CookingTime60 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Közepes

  • Zöldségleves pestóval - Soupe au pistou 60 perc  recipe
    		
    			
                     

    Zöldségleves pestóval - Soupe au pistou

    Knorr Logo
    • CookingTime30 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Könnyű

  • Tortilla tekercsek paprikával töltve 45 perc  recipe
    		
    			
                     

    Tortilla tekercsek paprikával töltve

    Knorr Logo
    • CookingTime15 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Könnyű

  • Saláta sült paprikával, olívával és feta sajttal 50 perc  recipe
    		
    			
                     

    Saláta sült paprikával, olívával és feta sajttal

    Knorr Logo
    • CookingTime20 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Könnyű

  • Saláta camemberttel és aszalt szilvával töltött csirkével 45 perc  recipe
    		
    			
                     

    Saláta camemberttel és aszalt szilvával töltött csirkével

    Knorr Logo
    • CookingTime15 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Könnyű

  • Grillezett steak saláta pirítóssal 45 perc  recipe
    		
    			
                     

    Grillezett steak saláta pirítóssal

    Knorr Logo
    • CookingTime10 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Könnyű

recipe image
  • cookTime

  • servings

    fő

  • difficulty

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel

Receptek

  • Reggeli
  • Ebéd
  • Vacsora

Jogi tudnivalók

  • Felhasználási feltételek
    (PDF - 266KB)
  • Akadálymentesség
  • Sütikre vonatkozó nyilatkozat
  • Adatvédelmi nyilatkozat
  • Jogi nyilatkozat

Elérhetőség

  • Kapcsolat
  • Oldaltérkép

Kövess minket!

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel
Unilever logo

© Unilever 2025