Friss kukoricapolenta sült bakszakállal és kelpesztóval
Ismerd meg népszerű kukoricapolenta sült bakszakállal és kelpesztóval receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a kukoricapolenta sült bakszakállal és kelpesztóval recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
70 perc
4 fő
Könnyű
Köret
3 darab meghámozott és felvágott fekete bakszakáll
1 darab félholdacskákra vágott hagyma
200 gramm friss szójabab
200 gramm megmosott spenót
Kelpesztó:
100 gramm megmosott, felvágott, blansírozott kel
1 gerezd fokhagyma
50 gramm parmezán
60 gramm dió
1 evőkanál citromlé
2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál Knorr Házias Zöldség Levesalap
Friss Polenta:
4 evőkanál mogyoróolaj
6 darab csemegekukorica
1 evőkanál Knorr Házias Zöldség Levesalap
Elkészítés
Blansírozza meg a kelt, majd facsarja ki a vízfelesleget és tegye egy turmixgépbe. Adja hozzá a köret többi hozzávalóját és turmixolja, amíg sima, homogén pasztát kap. Ízlés szerint fűszerezze sóval és borssal.
Készítsük el a köretet. Egy nagy teflonos serpenyőbe tegyen egy kevés olajat, majd adja hozzá a bakszakállt és közepes lángon süsse, amíg a színe el nem kezd változni és már majdnem megfő (körülbelül 5-7 perc).
Adja hozzá a hagymákat és süsse további 2 percig. Ezután vegye le a hőfokot és adja hozzá a szójababot és a spenótot, majd melegítse át az egészet. Fűszerezze ízlés szerint és tartsa melegen.
Készítsük el a polentát. Tisztítsa meg és szűrje le a kukoricacsöveket, majd törölje őket szárazra. Egy éles késsel vágja le a szemeket a csövekről és tegye őket egy nagy serpenyőbe.
Ezután hántolja le a kukoricacsövet. A kés hátulját csúsztassa végig a csövön, hogy kinyerje a kukoricalevet és szemeket. A megmaradt üres csövet dobja ki.
Adjon 500 ml vizet illetve 1 evőkanál Knorr Házias Zöldség Levesalapot a kukoricaszemes edénybe, keverje el és fedje le. Közepes lángon kevergesse, amíg finoman forrni kezd. Ha ez megtörtént, vegye alacsony hőfokra, majd 8 percig hagyja főni.
Szűrje át a kukoricát és a főzőlevet hagyja külön. Tegye a kukoricát egy turmixgépbe és turmixolja össze, amíg sima lesz. Tegye vissza a pürét az edénybe, majd adja hozzá a mogyoróolajat és fűszerezze az íz kedvéért.
Folyamatos kevergetés mellett főzze alacsony lángon 3 percig.
Tálalja a polentát rögtön, melegen a zöldségkörettel és koronázza meg az elkészült étel tetejét kelpesztóval.
Elkészítés
Blansírozza meg a kelt, majd facsarja ki a vízfelesleget és tegye egy turmixgépbe. Adja hozzá a köret többi hozzávalóját és turmixolja, amíg sima, homogén pasztát kap. Ízlés szerint fűszerezze sóval és borssal.
Készítsük el a köretet. Egy nagy teflonos serpenyőbe tegyen egy kevés olajat, majd adja hozzá a bakszakállt és közepes lángon süsse, amíg a színe el nem kezd változni és már majdnem megfő (körülbelül 5-7 perc).
Adja hozzá a hagymákat és süsse további 2 percig. Ezután vegye le a hőfokot és adja hozzá a szójababot és a spenótot, majd melegítse át az egészet. Fűszerezze ízlés szerint és tartsa melegen.
Készítsük el a polentát. Tisztítsa meg és szűrje le a kukoricacsöveket, majd törölje őket szárazra. Egy éles késsel vágja le a szemeket a csövekről és tegye őket egy nagy serpenyőbe.
Ezután hántolja le a kukoricacsövet. A kés hátulját csúsztassa végig a csövön, hogy kinyerje a kukoricalevet és szemeket. A megmaradt üres csövet dobja ki.
Adjon 500 ml vizet illetve 1 evőkanál Knorr Házias Zöldség Levesalapot a kukoricaszemes edénybe, keverje el és fedje le. Közepes lángon kevergesse, amíg finoman forrni kezd. Ha ez megtörtént, vegye alacsony hőfokra, majd 8 percig hagyja főni.
Szűrje át a kukoricát és a főzőlevet hagyja külön. Tegye a kukoricát egy turmixgépbe és turmixolja össze, amíg sima lesz. Tegye vissza a pürét az edénybe, majd adja hozzá a mogyoróolajat és fűszerezze az íz kedvéért.
Folyamatos kevergetés mellett főzze alacsony lángon 3 percig.
Tálalja a polentát rögtön, melegen a zöldségkörettel és koronázza meg az elkészült étel tetejét kelpesztóval.