Ismerd meg népszerű calzone bolognai raguval töltve receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a calzone bolognai raguval töltve recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
40 perc
4 fő
Könnyű
Hozzávalók
2 darab kész pizza tészta
1 darab Knorr 100% Természetes Bolognai spagetti alap
500 gramm darált marhahús
1 darab Hagyma
1 darab fokhagyma gerezd
1 darab darabolt paradicsom konzerv
2 evőkanál petrezselyem zöld
1 marék rukkola
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 200 ° C-ra. Vágjuk finomra a hagymát, a petrezselymet és a fokhagymát. Közepes lángon pirítsuk meg kissé egy evőkanál olajon a hagymát és a fokhagymát. Adjuk hozzá a húst és pirítsuk, míg barna nem lesz.
Adjuk hozzá a paradicsom konzervet és a Knorr-alapot. Hozzuk forrásba, majd levéve a lángot pároljuk 10 percig. Hűtsük le.
Vágjunk ki a pizzatésztából kb. 24 cm átmérőjű köröket. Tegyünk a töltelékből a tészta közepére. Hagyjunk kb. 2 cm-t a szélétől, hogy össze tudjuk tapasztani a széleket. Nedvesítsük be és úgy tapasszuk össze, segítve az ujjunkkal, vagy egy villával. 15 percig süssük az előmelegített sütőben. Tálaljuk rukkola salátával.
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 200 ° C-ra. Vágjuk finomra a hagymát, a petrezselymet és a fokhagymát. Közepes lángon pirítsuk meg kissé egy evőkanál olajon a hagymát és a fokhagymát. Adjuk hozzá a húst és pirítsuk, míg barna nem lesz.
Adjuk hozzá a paradicsom konzervet és a Knorr-alapot. Hozzuk forrásba, majd levéve a lángot pároljuk 10 percig. Hűtsük le.
Vágjunk ki a pizzatésztából kb. 24 cm átmérőjű köröket. Tegyünk a töltelékből a tészta közepére. Hagyjunk kb. 2 cm-t a szélétől, hogy össze tudjuk tapasztani a széleket. Nedvesítsük be és úgy tapasszuk össze, segítve az ujjunkkal, vagy egy villával. 15 percig süssük az előmelegített sütőben. Tálaljuk rukkola salátával.