Ismerd meg népszerű édesburgonyás fekete babos pásztorpite receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy az édesburgonyás fekete babos pásztorpite recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
145 perc
4 fő
Könnyű
Hozzávalók
1 darab vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
0,5 evőkanál olívaolaj
0,5 teáskanál füstölt pirospaprika
1 evőkanál őrölt kömény
150 gramm felszeletelt gesztenyegomba
400 gramm konzerv fekete teknősbab öblítve és szárítva
400 gramm szárított vörös bab
400 gramm konzerv aprított paradicsom
1 evőkanál paradicsompüré
1 darab Knorr zöldségleves alaplé
600 gramm édesburgonya
A szakács tippje:
1 marék Tálalja kevés zöld zöldséggel
Elkészítés
Tisztítsa meg és kockázza fel az édesburgonyát majd tegye fel sós vízbe főni. Körülbelül 25-30 percig fő. A puha édesburgonyát ha elkészült szűrje le és tegye félre.
Közepes lángon olívaolajon pirítsa a hagymát és a fokhagymát, körülbelül 5 percig. A megpuhult hagymához adja hozzá a paprikát és a köményt, pirítsa együtt legalább 2-3 percig, mielőtt hozzáadja a gombát.
Adja hozzá a konzervbabot és nagy lángon pirítsa további 5 percig. Ezután öntse az ételhez a konzervparadicsomot, a paradicsompürét, a lime levet, a feketeborsot és a Knorr zöldségleves alaplevet. Alaposan keverje át az egészet.
A kihűlt édesburgonyát törje össze krumplinyomó segítségével.
Az elkészült ragut kanalazza egy tűzálló edénybe, majd rétegezze rá az édesburgonyapürét. Végül tegye a pitét a sütőbe 20-25 percre, míg a burgonya a tetején ropogóssá nem válik.
Elkészítés
Tisztítsa meg és kockázza fel az édesburgonyát majd tegye fel sós vízbe főni. Körülbelül 25-30 percig fő. A puha édesburgonyát ha elkészült szűrje le és tegye félre.
Közepes lángon olívaolajon pirítsa a hagymát és a fokhagymát, körülbelül 5 percig. A megpuhult hagymához adja hozzá a paprikát és a köményt, pirítsa együtt legalább 2-3 percig, mielőtt hozzáadja a gombát.
Adja hozzá a konzervbabot és nagy lángon pirítsa további 5 percig. Ezután öntse az ételhez a konzervparadicsomot, a paradicsompürét, a lime levet, a feketeborsot és a Knorr zöldségleves alaplevet. Alaposan keverje át az egészet.
A kihűlt édesburgonyát törje össze krumplinyomó segítségével.
Az elkészült ragut kanalazza egy tűzálló edénybe, majd rétegezze rá az édesburgonyapürét. Végül tegye a pitét a sütőbe 20-25 percre, míg a burgonya a tetején ropogóssá nem válik.