Karamelles kacsa almával
Ismerd meg népszerű karamelles kacsa almával receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a karamelles kacsa almával recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
Feeds
6Személy
Preparation time
110Perc
Közepes
Hozzávalók
- 1 evőkanál majoránna
- 3 evőkanál olaj
- 1 darab cukor
- 0.5 kilogramm alma
- 1 darab kacsa
- 1 darab Knorr Pirított hagymás Ízbomba
Elkészítési mód
- A kacsát tisztítsuk meg és dörzsöljük be borssal. Hámozzuk meg az almát, negyedeljük fel, vágjuk ki a magját és szórjuk meg majoránnával. Töltsük meg a kacsát almával, majd a nyílást varrjuk be cérnával.
- A kacsát tegyük hőálló tálba, locsoljuk meg olajjal, öntsünk alá vizet és takarjuk le. Süssük kb. 90 percig 200 fokon.
- Egy óra sütés után adjuk a kacsához a maradék almát. Szórjuk meg az összemorzsolt Pirított hagymás Ízbombával és vegyük le a fedőt.
- Egy alacsony lábasba öntsük bele a cukrot, adjunk hozzá vizet és ecetet. Főzzük keverés nélkül addig, amíg a cukor világosbarna nem lesz.
- Öntsük le a kacsát a karamellel, tegyük át egy tálra és rakjuk körül a sült almával. Vörös-áfonyával tálaljuk.
Heti étrend
Mostantól nem kell azon törd a fejed, hogy mi legyen a heti étrended. Mesélj kicsit magadról és készítek egy személyre szabott étrendet