Skip to content
Receptmuhely Logo

receptműhely.hu

        • Reggeli
        • Ebéd
        • Vacsora
        • Előétel
        • Leves
        • Főétel
        • Desszert
        • Saláta
        • Szószok
        • Ital
        • Húsvét
        • Grill
        • Karácsony
        • Szilveszter
        • Alkalmak
        • Vegetáriánus
        • Vegán
        • Laktóz mentes
        • Glutén mentes
        • Speciális receptek
        • Csirke
        • Sertés
        • Marha
        • Hal
        • Húsos receptek
        • 15 perc és kész
        • Maximum fél óra
        • Nem több 1 óránál
        • Gyors és könnyű receptek
      • Vegetáriánus receptek
      • Receptek
        • Termékek
        • Globus - Mocskosul finom
        • Globus - Mocskosul finom
        • Hellmann's
        • Történetünk
        • Fenntarthatóság
        • Termékek
        • Hellmann's
        • Delikát
        • Leveskockák
        • Csurigtésztás levesek
        • Termékek
        • Delikát
        • Knorr
        • Termékek
        • Küldetésünk
        • Mac'n Cheese az otthonodban
        • Gazdagabb ízvilág a Knorr kockákkal
        • Knorr
  • Cikkek
  • Grillezz!
  • Cikkek
Regisztráció

Pácolt kacsamell zellertatárral

Pácolt kacsamell zellertatárral 

	    
              
Ismerd meg népszerű pácolt kacsamell zellertatárral receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a pácolt kacsamell zellertatárral recept segítségével te legyél a konyha sztárja. 
  • 80 perc
  • 2 fő
  • Nehéz 

Hozzávalók

  • 50 gramm Rama Vajas Íz
  • 8 mag mustármag
  • 4 mag fekete bors
  • 1000 milliliter tej
  • 3 evőkanál olíva olaj
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 60 milliliter teriyaki szósz
  • 1 evőkanál ecet
  • 1 evőkanál barnacukor
  • 1 darab kacsamell
  • 2 darab fürjtojás
  • 1 szelet füstölt császárszalonna
  • 40 milliliter brandy
  • 1 darab zellergumó
  • 30 milliliter mogyoró olaj
  • 1 evőkanál KNORR 100% Természetes Fűszerkeverék 35g Sült csirke

Elkészítés

  1. Forraljuk fel a tejet a margarinnal, a mogyoróolajjal és a szalonnaszelettel. Adjunk hozzá egy csipet sót. A zellert mossuk meg, vágjuk vékony karikákra és tegyük a forró lébe. Főzzük puhára lassú tűzön kb. 40 percig. Ezután szedjük ki a zellerkarikákat. Még melegen fóliázzuk le és tegyük a hűtőbe minimum 3 órára.

  2. A zellertatárhoz a kihűlt zellert vágjuk nagyon apróra.

  3. A kacsamellet tisztítsuk meg, óvatosan vagdossuk be a bőrét. Készítsünk pácot cukorból, Sült csirke fűszerkeverékből, zúzott fokhagymából, őrölt borsból. Majd djuk hozzá a teriaki szószt. Tartsuk ebben a pácban 12 órán át. Ezután süssük át mindkét oldalát 1 evőkanál olajon (először a bőrös oldalát) hogy megpiruljon, majd süssük 10 percig 160 fokos sütőben. Vegyük ki a sütőből, tegyük félre 10 percre, majd öntsük rá a brandyt és hagyjuk hűlni. Ha teljesen kihűlt, vágjuk vékony szeletekre.

  4. Készítsük el az öntetet: a mustármagokat pirítsuk meg száraz serpenyőn, majd tegyük egy tálba. Adjuk hozzá a 2 evőkanál olíva olajat és a szójaszószt. Alaposan keverjük össze.

  5. Válasszuk szét a fürjtojások sárgáját a fehérjéjétől. Egy lábosban forraljunk fel kb. fél liter vizet ecettel és egy csipet sóval. Amikor felforrt, vegyük le a tűzről és óvatosan tegyük bele a tojássárgákat.Tartsuk a vízben 8 percig, majd szűrjük le.

  6. Szedjük a tányérra a hússzeleteket. Tegyünk rá zellertartárt és személyenként egy tojássárgáját. Díszítsük saláta levelekkel és öntsük le az öntettel.

Hasonló szűrők

  • NEHÉZ
  • EBÉD
  • VACSORA
  • KACSASÜLT
  • HÚSOS ÉTELEK
  • HÚS
  • KACSA
  • TEJ
	    
            

Kapcsolódó receptek

  • Kacsa narancsszószban 140 perc  recipe
    		
    			
                     

    Kacsa narancsszószban

    Knorr Logo
    • CookingTime110 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Közepes

  • Pekingi kacsa 150 perc  recipe
    		
    			
                     

    Pekingi kacsa

    Knorr Logo
    • CookingTime120 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Nehéz

  • Karamelles kacsa almával 110 perc  recipe
    		
    			
                     

    Karamelles kacsa almával

    Knorr Logo
    • CookingTime90 perc

    • Servings 6

      fő

    • Difficulty Közepes

  • Kacsa szőlővel 30 perc  recipe
    		
    			
                     

    Kacsa szőlővel

    Knorr Logo
    • CookingTime20 perc

    • Servings 2

      fő

    • Difficulty Közepes

  • Poznani kacsa 170 perc  recipe
    		
    			
                     

    Poznani kacsa

    Knorr Logo
    • CookingTime150 perc

    • Servings 5

      fő

    • Difficulty Nehéz

  • Kacsa galantin 100 perc  recipe
    		
    			
                     

    Kacsa galantin

    Knorr Logo
    • CookingTime80 perc

    • Servings 6

      fő

    • Difficulty Közepes

recipe image
  • cookTime

  • servings

    fő

  • difficulty

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel

Receptek

  • Reggeli
  • Ebéd
  • Vacsora

Jogi tudnivalók

  • Felhasználási feltételek
    (PDF - 266KB)
  • Akadálymentesség
  • Sütikre vonatkozó nyilatkozat
  • Adatvédelmi nyilatkozat
  • Jogi nyilatkozat

Elérhetőség

  • Kapcsolat
  • Oldaltérkép

Kövess minket!

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel
Unilever logo

© Unilever 2025