Pekingi kacsa
Ismerd meg népszerű pekingi kacsa receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a pekingi kacsa recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
Feeds
4Személy
Preparation time
150Perc
Nehéz
Hozzávalók
- 50 milliliter víz
- 1 darab uborka
- 5 gramm erős paprika
- 200 gramm liszt
- 1 evőkanál szójaszósz
- 2 evőkanál méz
- 100 milliliter vodka
- 3 evőkanál szezámolaj
- 4 darab zöldhagyma
- 1 evőkanál burgonyaliszt
- 50 evőkanál sherry
- 2 evőkanál borecet
- 1 evőkanál só
- 1 darab kacsa
- 150 milliliter világos szójaszósz
- 200 milliliter Hoisin szósz
- 30 gramm KNORR 100% Természetes Fűszerkeverék 35g Sült csirke
Elkészítési mód
- Egy nagy lábosban forraljunk vizet. Tegyük bele a kacsát pár percre. Vegyük ki a vízből, azután alaposan törölgessük meg és szúrkáljuk meg villával.
- A pác összes alapanyagát keverjük össze és alaposan dörzsöljük be a kacsát vele. A maradék páclevet tartsuk meg későbbre. A kacsát hagyjuk pácolódni 12 órán keresztül.
- Ezután a kacsát újból dörzsöljük be a páccal és süssük 2 órán át 180 fokos sütőben. Ha a sütés vége felé a kacsa bőre még nem elég megpirult és ropogós, emeljü fel a hőmérsékletet 200 fokra.
- Mialatt a kacsa sül, készítsük el a palacsintákat. Egy tálban keverjük össze a tészta hozzávalóit forró vízzel. Alaposan dolgozzuk össze.
- Formázzunk kis golyókat a kész tésztából, majd lapítsuk ki vékony kerek palacsintákká. Süssük kevés olajon aranybarnára
- Egy tálban keverjük össze a szósz hozzávalóit. A zöldhagymát és uborkát (magok nélkül) vágjuk hosszú oszlopokra
- A kacsát a sütőből való kivétel után pihentessük pár percig, hogy enyhén kihűljön és az izomrostok elernyedjenek. Ezután vágjuk vékony szeletekre. Tálalásnál a palacsintákra helyezzük a hússzeleteket, majd a zöldségeket és végül az egészet öntsük le a szósszal
Heti étrend
Mostantól nem kell azon törd a fejed, hogy mi legyen a heti étrended. Mesélj kicsit magadról és készítek egy személyre szabott étrendet