Ismerd meg népszerű zöld zöldséges palacsintatésztás lasagna receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a zöld zöldséges palacsintatésztás lasagna recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
75 min.
4 People
Könnyű
Hozzávalók
100 gramm hajdinaliszt
125 gramm búzaliszt
300 milliliter tej (1.5% zsírtartalom)
3 darab Tojás
0,5 teáskanál Só
2 evőkanál Olaj
1 tasak Knorr Természetesen Finom! Póréhagymás-sajtos leves alap
200 milliliter főzőtejszín (15% zsírtartalom)
100 gramm zöldfűszeres krémsajt (zsírszegény)
300 gramm fagyasztott borsó
50 gramm reszelt sajt
500 gramm brokkoli
A szakács tippje:
1 marék Tálaláshoz aprított zöldfűszerek
Elkészítés
A palacsintatésztához alaposan keverje össze a lisztet, a tejet, a tojásokat és a sót, hogy egy sima, egyenletes keveréket kapjon. Hagyja pihenni a tésztát 15 percig. Kevés olajon egymás után süssön ki 6 palacsintát a tésztából (24cm átmérőjű serpenyőben).
Tisztítsa meg a brokkolit, majd szedje szét apró virágokra. Keverje el a Knorr Természetesen Finom! Póréhagymás-sajtos leves alap tartalmát 300 ml vízzel és a főzőtejszínnel. Kevergetés közben forralja fel és alacsony lángon főzze 2-3 percig. Közben keverje bele a zöldfűszeres krémsajtot.
Egy nagy sütőedény alján oszlasson el egy kevés szószt. Tegyen rá két palacsintát, hogy elfedje az edény alját. Oszlassa el a brokkolit a tetején, majd öntsön rá egy kis szószt és tegyen rá még két palacsintát.
Szórja meg borsóval és öntsön rá egy kis szószt. Végül tegye rá a megmaradt 2 palacsintát. Oszlassa el a megmaradt szószt a tetején. Végül szórja meg az egészet sajttal.
200 °C-ra előmelegített sütőben süsse körülbelül 25 percig.
Elkészítés
A palacsintatésztához alaposan keverje össze a lisztet, a tejet, a tojásokat és a sót, hogy egy sima, egyenletes keveréket kapjon. Hagyja pihenni a tésztát 15 percig. Kevés olajon egymás után süssön ki 6 palacsintát a tésztából (24cm átmérőjű serpenyőben).
Tisztítsa meg a brokkolit, majd szedje szét apró virágokra. Keverje el a Knorr Természetesen Finom! Póréhagymás-sajtos leves alap tartalmát 300 ml vízzel és a főzőtejszínnel. Kevergetés közben forralja fel és alacsony lángon főzze 2-3 percig. Közben keverje bele a zöldfűszeres krémsajtot.
Egy nagy sütőedény alján oszlasson el egy kevés szószt. Tegyen rá két palacsintát, hogy elfedje az edény alját. Oszlassa el a brokkolit a tetején, majd öntsön rá egy kis szószt és tegyen rá még két palacsintát.
Szórja meg borsóval és öntsön rá egy kis szószt. Végül tegye rá a megmaradt 2 palacsintát. Oszlassa el a megmaradt szószt a tetején. Végül szórja meg az egészet sajttal.
200 °C-ra előmelegített sütőben süsse körülbelül 25 percig.