Ismerd meg népszerű zöld spárgás, mozzarellás quiche receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a zöld spárgás, mozzarellás quiche recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
70 perc
5 fő
Könnyű
Hozzávalók
1 csomag kész pite tészta
1 darab lilahagyma
1 csomag zöldspárga
125 gramm koktélparadicsom
100 gramm mozzarella sajt
1 csomag Knorr Sajtszósz alap
4 darab tojás
2 evőkanál margarin
250 milliliter tej
100 milliliter tejszín
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 160 °C-ra. Tegyük a tésztát egy 25 cm átmérőjű formába. Szeleteljük fel a hagymát. Vágjuk le a spárga végeit és daraboljuk fel 3 cm-es darabokra. Felezzük meg a paradicsomokat.Reszeljük le a mozzarellát.
Forrósítsunk fel 2 ek margarint egy serpenyőben. Adjuk hozzá a hagymát és a spárgát, pirítsuk 5 percig. Készítsük el a sajtszószt a tasakon leírtak szerint.Majd hagyjuk hűlni. Verjük föl a tojásokat, majd keverjük ki a tejszínnel, majd a sajtszósszal.
Helyezzük a hagymás spárgát a tésztába. Öntsük rá a tojással és tejszínnel kikevert sajtszószt. Helyezzük a tetejére a félbe vágott koktélparadicsomokat, majd szórjuk meg reszelt mozzarellával.Fedjük le alufóliával és süssük 45 percig. Végül vegyük le a fóliát és süssük további 15 percet még.
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 160 °C-ra. Tegyük a tésztát egy 25 cm átmérőjű formába. Szeleteljük fel a hagymát. Vágjuk le a spárga végeit és daraboljuk fel 3 cm-es darabokra. Felezzük meg a paradicsomokat.Reszeljük le a mozzarellát.
Forrósítsunk fel 2 ek margarint egy serpenyőben. Adjuk hozzá a hagymát és a spárgát, pirítsuk 5 percig. Készítsük el a sajtszószt a tasakon leírtak szerint.Majd hagyjuk hűlni. Verjük föl a tojásokat, majd keverjük ki a tejszínnel, majd a sajtszósszal.
Helyezzük a hagymás spárgát a tésztába. Öntsük rá a tojással és tejszínnel kikevert sajtszószt. Helyezzük a tetejére a félbe vágott koktélparadicsomokat, majd szórjuk meg reszelt mozzarellával.Fedjük le alufóliával és süssük 45 percig. Végül vegyük le a fóliát és süssük további 15 percet még.