Ismerd meg népszerű vegetáriánus húsgolyók gombamártással receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a vegetáriánus húsgolyók gombamártással recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
75 perc
4 fő
Könnyű
Vegetáriánus húsgolyók:
250 gramm apróra vágott gomba
100 gramm alaposan felszeletelt és blansírozott kelkáposzta
200 gramm főtt vadrizs
200 gramm főtt zöld lencse
125 milliliter zsírszegény ricotta
150 gramm kenyérmorzsa
1 darab fokhagyma gerezd
2 darab Tojás
1 evőkanál szójaszósz
Édesburgonyapüré:
200 gramm megtisztított és feldarabolt sütőtök
125 milliliter zsírszegény ricotta
4 darab édesburgonya
1 darab Knorr Házias Zöldség Levesalap
Mártás:
1 darab felkockázott vöröshagyma
250 gramm gomba
75 milliliter szójatejszín
2 evőkanál szójaszósz
A szakács tippje:
125 milliliter Hogy vegán is el tudja készíteni ezt a receptet, helyettesítse a ricottát szójatejszínnel, a tojást pedig kukoricakeményítővel.
Elkészítés
Elsőként készítsük el a vegetáriánus húsgolyókat. Melegítse elő a sütőt 200 °C-ra. A csomagoláson feltüntetett utasításoknak megfelelően készítse el a vadrizst és a lencsét.
Egy teflonos serpenyőben, kevés olajon, nagy lángon süsse meg a gombát. Adja hozzá a fokhagymát és a kelt, majd közepes lángon süsse még néhány percig.
Adja hozzá a gombakeveréket a főtt vadrizshez, a lencséhez és a kenyérmorzsához és az egész keveréket egy aprótóban zúzza össze.
Adja hozzá a tojásokat, a ricottát és a szójaszószt majd turmixgéppel keverje össze őket. Ízlés szerint fűszerezze sóval és borssal.
Formázzon húsgolyókat, majd tegye őket sütőpapírral kibélelt tepsibe. Locsolja meg olajjal a tetejüket, és süsse őket a sütőben körülbelül 20 percig vagy amíg aranybarnák lesznek. Tegye félre és tartsa melegen őket.
Jöhet az édesburgonyapüré. Vegye le a sütő hőfokát 180 °C-ra.
Tegye az édesburgonya és sütőtök darabokat egy tepsire és locsolja meg őket olajjal. Süsse a sütőben körülbelül 20 percig, amíg jól átsülnek.
A kihűlt zöldségeket krumplinyomóval pépesítse, majd adja hozzá a ricottát és a Knorr házias zöldség levesalapot. Ízlés szerint fűszerezze ismét sóval és borssal.
Végül állítsuk össze a mártást. Egy serpenyőben egy evőkanál növényiolajon pirítsa meg a gombát és a felaprított hagymát. Süsse őket, amíg szép barnák lesznek.
Adjon hozzá szójaszószt, 200 ml vizet és a szójatejszínt. Vegye le a hőfokot és alacsony lángon lassan főzze körülbelül 10 percig.
Tálaljuk az elkészült "húsgolyókat" gazdagon leöntve gombamártással és meleg édesburgonyapürével.
Elkészítés
Elsőként készítsük el a vegetáriánus húsgolyókat. Melegítse elő a sütőt 200 °C-ra. A csomagoláson feltüntetett utasításoknak megfelelően készítse el a vadrizst és a lencsét.
Egy teflonos serpenyőben, kevés olajon, nagy lángon süsse meg a gombát. Adja hozzá a fokhagymát és a kelt, majd közepes lángon süsse még néhány percig.
Adja hozzá a gombakeveréket a főtt vadrizshez, a lencséhez és a kenyérmorzsához és az egész keveréket egy aprótóban zúzza össze.
Adja hozzá a tojásokat, a ricottát és a szójaszószt majd turmixgéppel keverje össze őket. Ízlés szerint fűszerezze sóval és borssal.
Formázzon húsgolyókat, majd tegye őket sütőpapírral kibélelt tepsibe. Locsolja meg olajjal a tetejüket, és süsse őket a sütőben körülbelül 20 percig vagy amíg aranybarnák lesznek. Tegye félre és tartsa melegen őket.
Jöhet az édesburgonyapüré. Vegye le a sütő hőfokát 180 °C-ra.
Tegye az édesburgonya és sütőtök darabokat egy tepsire és locsolja meg őket olajjal. Süsse a sütőben körülbelül 20 percig, amíg jól átsülnek.
A kihűlt zöldségeket krumplinyomóval pépesítse, majd adja hozzá a ricottát és a Knorr házias zöldség levesalapot. Ízlés szerint fűszerezze ismét sóval és borssal.
Végül állítsuk össze a mártást. Egy serpenyőben egy evőkanál növényiolajon pirítsa meg a gombát és a felaprított hagymát. Süsse őket, amíg szép barnák lesznek.
Adjon hozzá szójaszószt, 200 ml vizet és a szójatejszínt. Vegye le a hőfokot és alacsony lángon lassan főzze körülbelül 10 percig.
Tálaljuk az elkészült "húsgolyókat" gazdagon leöntve gombamártással és meleg édesburgonyapürével.