Skip to content
Receptmuhely Logo

receptműhely.hu

        • Reggeli
        • Ebéd
        • Vacsora
        • Előétel
        • Leves
        • Főétel
        • Desszert
        • Saláta
        • Szószok
        • Ital
        • Húsvét
        • Grill
        • Karácsony
        • Szilveszter
        • Alkalmak
        • Vegetáriánus
        • Vegán
        • Laktóz mentes
        • Glutén mentes
        • Speciális receptek
        • Csirke
        • Sertés
        • Marha
        • Hal
        • Húsos receptek
        • 15 perc és kész
        • Maximum fél óra
        • Nem több 1 óránál
        • Gyors és könnyű receptek
      • Vegetáriánus receptek
      • Receptek
        • Termékek
        • Globus - Mocskosul finom
        • Globus - Mocskosul finom
        • Hellmann's
        • Történetünk
        • Fenntarthatóság
        • Termékek
        • Hellmann's
        • Delikát
        • Leveskockák
        • Csurigtésztás levesek
        • Termékek
        • Delikát
        • Knorr
        • Termékek
        • Küldetésünk
        • Mac'n Cheese az otthonodban
        • Gazdagabb ízvilág a Knorr kockákkal
        • Knorr
  • Cikkek
  • Grillezz!
  • Cikkek
Regisztráció

Vegetáriánus húsgolyók gombamártással​

Vegetáriánus húsgolyók gombamártással​ 

	    
              
Ismerd meg népszerű vegetáriánus húsgolyók gombamártással​ receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a vegetáriánus húsgolyók gombamártással​ recept segítségével te legyél a konyha sztárja. 
  • 75 perc
  • 4 fő
  • Könnyű 

Vegetáriánus húsgolyók:

  • 250 gramm apróra vágott gomba​
  • 100 gramm alaposan felszeletelt és blansírozott kelkáposzta
  • 200 gramm főtt vadrizs
  • 200 gramm főtt zöld lencse
  • 125 milliliter zsírszegény ricotta
  • 150 gramm kenyérmorzsa
  • 1 darab fokhagyma gerezd
  • 2 darab Tojás
  • 1 evőkanál szójaszósz

Édesburgonyapüré:

  • 200 gramm megtisztított és feldarabolt sütőtök
  • 125 milliliter zsírszegény ricotta​
  • 4 darab édesburgonya
  • 1 darab Knorr Házias Zöldség Levesalap

Mártás:

  • 1 darab felkockázott vöröshagyma
  • 250 gramm gomba
  • 75 milliliter szójatejszín
  • 2 evőkanál szójaszósz

A szakács tippje: ​

  • 125 milliliter Hogy vegán is el tudja készíteni ezt a receptet, helyettesítse a ricottát szójatejszínnel, a tojást pedig kukoricakeményítővel.​

Elkészítés

  1. Elsőként készítsük el a vegetáriánus húsgolyókat. Melegítse elő a sütőt 200 °C-ra. A csomagoláson feltüntetett utasításoknak megfelelően készítse el a vadrizst és a lencsét.​

  2. Egy teflonos serpenyőben, kevés olajon, nagy lángon süsse meg a gombát. Adja hozzá a fokhagymát és a kelt, majd közepes lángon süsse még néhány percig.​

  3. Adja hozzá a gombakeveréket a főtt vadrizshez, a lencséhez és a kenyérmorzsához és az egész keveréket egy aprótóban zúzza össze.

  4. Adja hozzá a tojásokat, a ricottát és a szójaszószt majd turmixgéppel keverje össze őket. Ízlés szerint fűszerezze sóval és borssal.

  5. Formázzon húsgolyókat, majd tegye őket sütőpapírral kibélelt tepsibe. Locsolja meg olajjal a tetejüket, és süsse őket a sütőben körülbelül 20 percig vagy amíg aranybarnák lesznek. Tegye félre és tartsa melegen őket.​

  6. Jöhet az édesburgonyapüré. Vegye le a sütő hőfokát 180 °C-ra.​

  7. Tegye az édesburgonya és sütőtök darabokat egy tepsire és locsolja meg őket olajjal. Süsse a sütőben körülbelül 20 percig, amíg jól átsülnek.

  8. A kihűlt zöldségeket krumplinyomóval pépesítse, majd adja hozzá a ricottát és a Knorr házias zöldség levesalapot. Ízlés szerint fűszerezze ismét sóval és borssal.

  9. Végül állítsuk össze a mártást. Egy serpenyőben egy evőkanál növényiolajon pirítsa meg a gombát és a felaprított hagymát. Süsse őket, amíg szép barnák lesznek.​

  10. Adjon hozzá szójaszószt, 200 ml vizet és a szójatejszínt. Vegye le a hőfokot és alacsony lángon lassan főzze körülbelül 10 percig.​

  11. Tálaljuk az elkészült "húsgolyókat" gazdagon leöntve gombamártással és meleg édesburgonyapürével.​

Hasonló szűrők

  • KÖNNYŰ
  • EBÉD
  • VACSORA
  • VEGETÁRIÁNUS HÚSGOLYÓ
  • ÉDESBURGONYA
  • VEGETÁRIÁNUS
  • ZÖLDSÉGEK
  • EURÓPAI
  • VEGETARIAN
	    
            

Kapcsolódó receptek

  • Füstölt oldalas káposztával 90 perc  recipe
    		
    			
                     

    Füstölt oldalas káposztával

    Knorr Logo
    • CookingTime60 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Közepes

  • Zöldségleves pestóval - Soupe au pistou 60 perc  recipe
    		
    			
                     

    Zöldségleves pestóval - Soupe au pistou

    Knorr Logo
    • CookingTime30 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Könnyű

  • Tortilla tekercsek paprikával töltve 45 perc  recipe
    		
    			
                     

    Tortilla tekercsek paprikával töltve

    Knorr Logo
    • CookingTime15 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Könnyű

  • Saláta sült paprikával, olívával és feta sajttal 50 perc  recipe
    		
    			
                     

    Saláta sült paprikával, olívával és feta sajttal

    Knorr Logo
    • CookingTime20 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Könnyű

  • Saláta camemberttel és aszalt szilvával töltött csirkével 45 perc  recipe
    		
    			
                     

    Saláta camemberttel és aszalt szilvával töltött csirkével

    Knorr Logo
    • CookingTime15 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Könnyű

  • Grillezett steak saláta pirítóssal 45 perc  recipe
    		
    			
                     

    Grillezett steak saláta pirítóssal

    Knorr Logo
    • CookingTime10 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Könnyű

recipe image
  • cookTime

  • servings

    fő

  • difficulty

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel

Receptek

  • Reggeli
  • Ebéd
  • Vacsora

Jogi tudnivalók

  • Felhasználási feltételek
    (PDF - 266KB)
  • Akadálymentesség
  • Sütikre vonatkozó nyilatkozat
  • Adatvédelmi nyilatkozat
  • Jogi nyilatkozat

Elérhetőség

  • Kapcsolat
  • Oldaltérkép

Kövess minket!

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel
Unilever logo

© Unilever 2025