Skip to content
Receptmuhely Logo

receptműhely.hu

        • Reggeli
        • Ebéd
        • Vacsora
        • Előétel
        • Leves
        • Főétel
        • Desszert
        • Saláta
        • Szószok
        • Ital
        • Húsvét
        • Grill
        • Karácsony
        • Szilveszter
        • Alkalmak
        • Vegetáriánus
        • Vegán
        • Laktóz mentes
        • Glutén mentes
        • Speciális receptek
        • Csirke
        • Sertés
        • Marha
        • Hal
        • Húsos receptek
        • 15 perc és kész
        • Maximum fél óra
        • Nem több 1 óránál
        • Gyors és könnyű receptek
      • Vegetáriánus receptek
      • Receptek
        • Termékek
        • Globus
        • Globus
        • Hellmann's
        • Történetünk
        • Fenntarthatóság
        • Termékek
        • Hellmann's
        • Delikát
        • Leveskockák
        • Csurigtésztás levesek
        • Termékek
        • Delikát
        • Knorr
        • Termékek
        • Küldetésünk
        • Mac'n Cheese az otthonodban
        • Gazdagabb ízvilág a Knorr kockákkal
        • Knorr
  • Cikkek
  • Cikkek
Regisztráció

Spárgás palacsinta hollandi mártásban

Spárgás palacsinta hollandi mártásban 

	    
              
Ismerd meg népszerű spárgás palacsinta hollandi mártásban receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a spárgás palacsinta hollandi mártásban recept segítségével te legyél a konyha sztárja. 
  • 60 perc
  • 4 fő
  • Könnyű 

Hozzávalók

  • 2 darab paradicsom
  • 1 darab tojás
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál cukor
  • 100 milliliter tej
  • 40 gramm liszt
  • 500 gramm zöld spárga
  • 500 gramm fehér spárga
  • 1 evőkanál Rama Vajas Íz
  • 1 csomag Knorr Hollandi mártás

Elkészítés

  1. A lisztet, tejet, tojást és az egy evőkanál olvasztott Rama Vajas Ízt jól elkeverjük és enyhén sózzuk.Az elkevert tésztát kicsit pihentetjük.

  2. Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat, kevés tésztát belekanalazunk, hagyjuk szétfolyni. Egymás után 4 palacsintát megsütünk, majd melegen tartjuk.

  3. Megmossuk a spárgát. A fehér spárgát teljesen, a zöldet csak az alsó harmadában hámozzuk meg, a fás végeit levágjuk. Cukrozott sós vizet felforralunk. Belerakjuk a fehér spárgát, és kb. 5 percig főzzük. A zöld spárgát 2 perc után hozzáadjuk, és együtt főzzük tovább pár percig. A spárgát kivesszük, jól lecsöpögtetjük.

  4. A szószhoz a paradicsomok csúcsainál késsel bevagdossuk a héját, majd röviden forró vízbe, ezután hidegbe mártjuk, majd lehúzzuk a héját. A paradicsomokat négyfelé vágjuk, kimagozzuk, majd felkockázzuk. A Rama Vajas Ízt darabokra vágjuk. A KNORR Hollandi mártás tasak tartalmát 125 ml hideg vízben elkeverjük, folyamatos keverés mellett felforraljuk, és alacsony hőfokon darabonként hozzáadjuk a vajat. A paradicsomkockákat és a turbolyát hozzáadjuk és összemelegítjük.

  5. A palacsintákat 4 tányérra helyezzük. Elrendezzük rajtuk a spárgát. A szósszal meglocsoljuk, és a palacsintákat összehajtjuk.

Hozzávalók

Hasonló szűrők

  • KÖNNYŰ
  • EBÉD
  • VACSORA
  • TÉSZTA
  • PALACSINTÁK ÉS GOFRIK
  • ZÖLDSÉGEK
  • EURÓPAI
	    
            

Kapcsolódó receptek

  • Paprikás, cukkinis palacsinta 45 perc  recipe
    		
    			
                     

    Paprikás, cukkinis palacsinta

    Knorr Logo
    • CookingTime15 perc

    • Servings 6

      fő

    • Difficulty Közepes

  • Marhahúsleves zöldségekkel és parmezános palacsintával 160 perc  recipe
    		
    			
                     

    Marhahúsleves zöldségekkel és parmezános palacsintával

    Knorr Logo
    • CookingTime120 perc

    • Servings 6

      fő

    • Difficulty Közepes

  • Saláta avokádóval és csírákkal 30 perc  recipe
    		
    			
                     

    Saláta avokádóval és csírákkal

    Knorr Logo
    • CookingTime0 perc

    • Servings 2

      fő

    • Difficulty Könnyű

  • Füstölt oldalas káposztával 90 perc  recipe
    		
    			
                     

    Füstölt oldalas káposztával

    Knorr Logo
    • CookingTime60 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Közepes

  • Zöldségleves pestóval - Soupe au pistou 60 perc  recipe
    		
    			
                     

    Zöldségleves pestóval - Soupe au pistou

    Knorr Logo
    • CookingTime30 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Könnyű

  • Tortilla tekercsek paprikával töltve 45 perc  recipe
    		
    			
                     

    Tortilla tekercsek paprikával töltve

    Knorr Logo
    • CookingTime15 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Könnyű

recipe image
  • cookTime

  • servings

    fő

  • difficulty

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel

Receptek

  • Reggeli
  • Ebéd
  • Vacsora

Jogi tudnivalók

  • Felhasználási feltételek
    (PDF - 266KB)
  • Akadálymentesség
  • Sütikre vonatkozó nyilatkozat
  • Adatvédelmi nyilatkozat
  • Jogi nyilatkozat

Elérhetőség

  • Kapcsolat
  • Oldaltérkép

Kövess minket!

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel
Unilever logo

© Unilever 2025