Marhahúsleves zöldségekkel és parmezános palacsintával
Ismerd meg népszerű marhahúsleves zöldségekkel és parmezános palacsintával receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a marhahúsleves zöldségekkel és parmezános palacsintával recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
160 perc
6 fő
Közepes
Hozzávalók
200 gramm kelbimbó
2 darab sárgarépa
2 darab tojás
3 darab Knorr Marhahúsleves-kocka
3 darab szegfűbors
300 milliliter tej
2 darab babérlevél
200 gramm liszt
0.5 darab fehérrépa
0.5 darab póréhagyma
1 darab hagyma
0.5 darab zeller
400 gramm marhahús
1 csipetnyi só
1 csipetnyi szerecsendió
50 gramm reszelt parmezán
4 darab fekete bors szem
Elkészítés
Mossuk meg a húst, öntsünk alá 1,5 liter hideg vizet, forraljuk fel, majd szedjük le a keletkezett habot. Adjuk hozzá a fűszereket és a Marhahúsleves-kockát és főzzük kis lángon kb. 40 percig.
A zöldségeket, sárgarépát, zellert, fehérrépát vágjuk nagyobb kockákra és adjuk a leveshez. Tűz felett pirítsuk sötét aranyra a hagymát és adjuk a leveshez.
A levest főzzük még 40 percig. A póréhagymát és kelbimbót kockázzuk fel és a fűszerekkel együtt adjuk a leveshez. Főzzük még 20 percig. A levest tálaljuk zöldséggel és hússal, valamint csíkokra vágott parmezános palacsintával.
Míg fő a leves, készítsük el a palacsintákat. A palacsintához a tészta alapanyagait keverjük össze csomómentes masszává. Ha túl folyékony, adjunk hozzá még lisztet. Adjuk hozzá a reszelt parmezánt.
Süssük meg a palacsintákat.
Tekerjük össze a palacsintákat, vágjuk fel vékony csíkokra és tálaljuk a leveshez.
Elkészítés
Mossuk meg a húst, öntsünk alá 1,5 liter hideg vizet, forraljuk fel, majd szedjük le a keletkezett habot. Adjuk hozzá a fűszereket és a Marhahúsleves-kockát és főzzük kis lángon kb. 40 percig.
A zöldségeket, sárgarépát, zellert, fehérrépát vágjuk nagyobb kockákra és adjuk a leveshez. Tűz felett pirítsuk sötét aranyra a hagymát és adjuk a leveshez.
A levest főzzük még 40 percig. A póréhagymát és kelbimbót kockázzuk fel és a fűszerekkel együtt adjuk a leveshez. Főzzük még 20 percig. A levest tálaljuk zöldséggel és hússal, valamint csíkokra vágott parmezános palacsintával.
Míg fő a leves, készítsük el a palacsintákat. A palacsintához a tészta alapanyagait keverjük össze csomómentes masszává. Ha túl folyékony, adjunk hozzá még lisztet. Adjuk hozzá a reszelt parmezánt.
Süssük meg a palacsintákat.
Tekerjük össze a palacsintákat, vágjuk fel vékony csíkokra és tálaljuk a leveshez.