Ismerd meg népszerű spenótos édesburgonyás lencsés dhal receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a spenótos édesburgonyás lencsés dhal recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
75 perc
4 fő
Könnyű
Hozzávalók
1 evőkanál szezámmagolaj
1 darab vöröshagyma
1 darab 2cm-es gyömbérgyökér alaposan lereszelve
1 darab piros chili
0,5 teáskanál őrölt kurkuma
0,5 teáskanál őrölt kömény
1 darab Knorr zöldségleves alaplé kocka
100 gramm spenót
50 gramm thai bazsalikomlevél csomagfele vagy durvára aprított koriander
400 gramm édesburgonya
250 gramm vöröslencse
Elkészítés
Egy serpenyőben hevítsen fel szezámmag olajat, majd pirítsa meg a vöröshagymát.
Adja hozzá a fokhagymát, a gyömbért és a chilit és pirítsa őket egybe körülbelül 1-2 percig mielőtt a fűszereket hozzáadja.
Adja hozzá az édesburgonyát és jó alaposan keverje át, hogy a fűszerek mindenhol érjék a burgonyát. Közepes lángon kevergesse tovább.
Adja hozzá a lencsét és a Knorr zöldségleves alaplevet, majd alacsony lángon hagyja lassan főni 15-20 percig, amíg a lencse megfő.
Ha elkészült a lencse keverje a spenótot a dahl-ba és főzze, amíg elfonnyad.
Tálalja thai bazsalikomlevéllel vagy korianderrel megszórva.
A szakács tippje: A lencse gyorsan felszívja a vizet, így ha szükséges, adjon hozzá több vizet.
Elkészítés
Egy serpenyőben hevítsen fel szezámmag olajat, majd pirítsa meg a vöröshagymát.
Adja hozzá a fokhagymát, a gyömbért és a chilit és pirítsa őket egybe körülbelül 1-2 percig mielőtt a fűszereket hozzáadja.
Adja hozzá az édesburgonyát és jó alaposan keverje át, hogy a fűszerek mindenhol érjék a burgonyát. Közepes lángon kevergesse tovább.
Adja hozzá a lencsét és a Knorr zöldségleves alaplevet, majd alacsony lángon hagyja lassan főni 15-20 percig, amíg a lencse megfő.
Ha elkészült a lencse keverje a spenótot a dahl-ba és főzze, amíg elfonnyad.
Tálalja thai bazsalikomlevéllel vagy korianderrel megszórva.
A szakács tippje: A lencse gyorsan felszívja a vizet, így ha szükséges, adjon hozzá több vizet.