Ismerd meg népszerű spenótos metélőhagymás leves receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a spenótos metélőhagymás leves recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
25 perc
6 fő
Könnyű
Hozzávalók
25 gramm vaj
1 evőkanál olívaolaj
80 gramm morzsolt fekete rozskenyér
180 gramm bébispenót
35 gramm durvára aprított metélőhagyma plusz 2 ek a körítéshez
4 darab jégkocka
1 evőkanál Knorr zöldségleves alaplé koncentrátum
1 csipetnyi feketebors
1 teáskanál tormaszósz
375 milliliter zsírszegény görögjoghurt
125 milliliter zsírszegény tejföl
1 teáskanál frissen reszelt torma (kihagyható)
A szakács tippje:
1 marék Tálaláshoz hirtelen kisütött szeletelt újhagyma
Elkészítés
Közepes lángon egy serpenyőben melegítsen vajat és olívaolajat, és süsse ropogósra a fekete rozskenyérmorzsákat, körülbelül 4-5 percig. Tegye a morzsákat egy konyharuhára.
Tegye a turmixgépbe a spenótot, a metélőhagymát, a jégkockákat, a Knorr zöldségleves alaplé koncentrátumot és 500 ml vizet, majd turmixolja össze, amíg sima és krémes lesz.
Szűrje át a szószt egy sűrűlyukú szitán keresztül egy tálba, majd keverje bele a feketeborsot, a tormaszószt, a joghurtot és a tejfölt. Tálalásig hűtse.
Ossza szét a tányérok között a levest és körítse kenyérmorzsával, aprított metélőhagymával és reszelt tormával, ha van.
Elkészítés
Közepes lángon egy serpenyőben melegítsen vajat és olívaolajat, és süsse ropogósra a fekete rozskenyérmorzsákat, körülbelül 4-5 percig. Tegye a morzsákat egy konyharuhára.
Tegye a turmixgépbe a spenótot, a metélőhagymát, a jégkockákat, a Knorr zöldségleves alaplé koncentrátumot és 500 ml vizet, majd turmixolja össze, amíg sima és krémes lesz.
Szűrje át a szószt egy sűrűlyukú szitán keresztül egy tálba, majd keverje bele a feketeborsot, a tormaszószt, a joghurtot és a tejfölt. Tálalásig hűtse.
Ossza szét a tányérok között a levest és körítse kenyérmorzsával, aprított metélőhagymával és reszelt tormával, ha van.