Ismerd meg népszerű spárgás sonkás palacsinta receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a spárgás sonkás palacsinta recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
50 perc
3 fő
Könnyű
Hozzávalók
450 gramm fehér spárga
300 gramm zöld spárga
1 kávéskanál cukor
75 gramm liszt
50 gramm kukorica liszt
500 milliliter tej
1 darab tojás
1 darab újhagyma
1 csomag Knorr Hollandi mártás
1 kávéskanál citromlé
150 gramm füstölt sonka szeletelve
Elkészítés
A spárgákat mossuk meg, majd töröljük szárazra. Vágjuk le a végeit és ha szükséges, hámozzuk meg őket. A fehér spárgát tegyük lobogó vízbe, egy csipet cukorral. Vegyük le a hőfokot, és 3 percet főzzük. Adjuk hozzá a zöld spárgát és főzzük további 3 percig. Alaposan csöpögtessük le. Vágjuk kb. 3 cm-es darabokra.
Olvasszunk föl 1 evőkanál margarint és alaposan keverjük simára a liszttel, kukorica liszttel és 250 ml tejjel. Fűszerezzük és hagyjuk 10 percet pihenni. Melegítsünk fél evőkanál margarint egy serpenyőben. Tegyünk 1 merőkanál tésztát a serpenyőbe, forgatva oszlassuk el. Pirítsuk szárazra, de ne barnára. Folytassuk a palacsinta sütést, 6 darab kell hogy kijöjjön a tésztából. Tartsuk melegen a palacsintákat.
Mossuk, majd töröljük szárazra az újhagymát, és vágjuk fel vékonyan. Készítsük el a Knorr® Hollandi mártást. Forraljuk fel és és főzzük 1 percig. Ízesítsük citromlével, és adjuk hozzá az újhagymát. Tegyünk egy szelet sonkát egy palacsintára, majd spárga darabokat. Öntsük rá a meleg szószt, és hajtsuk be. Azonnal tálaljuk.
Elkészítés
A spárgákat mossuk meg, majd töröljük szárazra. Vágjuk le a végeit és ha szükséges, hámozzuk meg őket. A fehér spárgát tegyük lobogó vízbe, egy csipet cukorral. Vegyük le a hőfokot, és 3 percet főzzük. Adjuk hozzá a zöld spárgát és főzzük további 3 percig. Alaposan csöpögtessük le. Vágjuk kb. 3 cm-es darabokra.
Olvasszunk föl 1 evőkanál margarint és alaposan keverjük simára a liszttel, kukorica liszttel és 250 ml tejjel. Fűszerezzük és hagyjuk 10 percet pihenni. Melegítsünk fél evőkanál margarint egy serpenyőben. Tegyünk 1 merőkanál tésztát a serpenyőbe, forgatva oszlassuk el. Pirítsuk szárazra, de ne barnára. Folytassuk a palacsinta sütést, 6 darab kell hogy kijöjjön a tésztából. Tartsuk melegen a palacsintákat.
Mossuk, majd töröljük szárazra az újhagymát, és vágjuk fel vékonyan. Készítsük el a Knorr® Hollandi mártást. Forraljuk fel és és főzzük 1 percig. Ízesítsük citromlével, és adjuk hozzá az újhagymát. Tegyünk egy szelet sonkát egy palacsintára, majd spárga darabokat. Öntsük rá a meleg szószt, és hajtsuk be. Azonnal tálaljuk.