Ismerd meg népszerű spárgás palacsinta hollandi mártásban receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a spárgás palacsinta hollandi mártásban recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
60 perc
4 fő
Könnyű
Hozzávalók
2 darab paradicsom
1 darab tojás
1 evőkanál olaj
1 teáskanál cukor
100 milliliter tej
40 gramm liszt
500 gramm zöld spárga
500 gramm fehér spárga
1 evőkanál Rama Vajas Íz
1 csomag Knorr Hollandi mártás
Elkészítés
A lisztet, tejet, tojást és az egy evőkanál olvasztott Rama Vajas Ízt jól elkeverjük és enyhén sózzuk.Az elkevert tésztát kicsit pihentetjük.
Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat, kevés tésztát belekanalazunk, hagyjuk szétfolyni. Egymás után 4 palacsintát megsütünk, majd melegen tartjuk.
Megmossuk a spárgát. A fehér spárgát teljesen, a zöldet csak az alsó harmadában hámozzuk meg, a fás végeit levágjuk. Cukrozott sós vizet felforralunk. Belerakjuk a fehér spárgát, és kb. 5 percig főzzük. A zöld spárgát 2 perc után hozzáadjuk, és együtt főzzük tovább pár percig. A spárgát kivesszük, jól lecsöpögtetjük.
A szószhoz a paradicsomok csúcsainál késsel bevagdossuk a héját, majd röviden forró vízbe, ezután hidegbe mártjuk, majd lehúzzuk a héját. A paradicsomokat négyfelé vágjuk, kimagozzuk, majd felkockázzuk. A Rama Vajas Ízt darabokra vágjuk. A KNORR Hollandi mártás tasak tartalmát 125 ml hideg vízben elkeverjük, folyamatos keverés mellett felforraljuk, és alacsony hőfokon darabonként hozzáadjuk a vajat. A paradicsomkockákat és a turbolyát hozzáadjuk és összemelegítjük.
A palacsintákat 4 tányérra helyezzük. Elrendezzük rajtuk a spárgát. A szósszal meglocsoljuk, és a palacsintákat összehajtjuk.
Elkészítés
A lisztet, tejet, tojást és az egy evőkanál olvasztott Rama Vajas Ízt jól elkeverjük és enyhén sózzuk.Az elkevert tésztát kicsit pihentetjük.
Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat, kevés tésztát belekanalazunk, hagyjuk szétfolyni. Egymás után 4 palacsintát megsütünk, majd melegen tartjuk.
Megmossuk a spárgát. A fehér spárgát teljesen, a zöldet csak az alsó harmadában hámozzuk meg, a fás végeit levágjuk. Cukrozott sós vizet felforralunk. Belerakjuk a fehér spárgát, és kb. 5 percig főzzük. A zöld spárgát 2 perc után hozzáadjuk, és együtt főzzük tovább pár percig. A spárgát kivesszük, jól lecsöpögtetjük.
A szószhoz a paradicsomok csúcsainál késsel bevagdossuk a héját, majd röviden forró vízbe, ezután hidegbe mártjuk, majd lehúzzuk a héját. A paradicsomokat négyfelé vágjuk, kimagozzuk, majd felkockázzuk. A Rama Vajas Ízt darabokra vágjuk. A KNORR Hollandi mártás tasak tartalmát 125 ml hideg vízben elkeverjük, folyamatos keverés mellett felforraljuk, és alacsony hőfokon darabonként hozzáadjuk a vajat. A paradicsomkockákat és a turbolyát hozzáadjuk és összemelegítjük.
A palacsintákat 4 tányérra helyezzük. Elrendezzük rajtuk a spárgát. A szósszal meglocsoljuk, és a palacsintákat összehajtjuk.