Ismerd meg népszerű sonkás-gombás palacsinta receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a sonkás-gombás palacsinta recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
45 perc
4 fő
Könnyű
Hozzávalók
150 gramm sonka
200 gramm gomba
1 teáskanál Delikát ételízesítő
1 darab hagyma
3 evőkanál Rama Classic
2 darab tojás
120 gramm liszt
250 milliliter tej
10 milliliter napraforgó olaj
Elkészítés
Egy botmixerrel keverjük össze a tejet a tojással, az olvasztott margarinnal, pici sóval és a liszttel.
Olajon süssük meg a palacsintákat.
Egy serpenyőben forró margarinon pirítsuk meg a finomra vágott hagymát. Majd adjuk hozzá a vékony szeletekre vágott gombát. Ha már puha, adjuk hozzá a felcsíkozott sonkát. Pirítsuk pár percig, majd ízesítsük Delikáttal.
Töltsük meg vele a palacsintákat és tekerjük föl őket. Sajttal megszórva és egy sütőtálban besütve is tálalhatjuk.
Elkészítés
Egy botmixerrel keverjük össze a tejet a tojással, az olvasztott margarinnal, pici sóval és a liszttel.
Olajon süssük meg a palacsintákat.
Egy serpenyőben forró margarinon pirítsuk meg a finomra vágott hagymát. Majd adjuk hozzá a vékony szeletekre vágott gombát. Ha már puha, adjuk hozzá a felcsíkozott sonkát. Pirítsuk pár percig, majd ízesítsük Delikáttal.
Töltsük meg vele a palacsintákat és tekerjük föl őket. Sajttal megszórva és egy sütőtálban besütve is tálalhatjuk.