Ha egy igazán ízletes és laktató ételre vágysz, próbáld ki ezt a sült hús receptet! Tökéletes választás egy ünnepi ebédhez vagy családi vacsorához.
90 perc
5 fő
Könnyű
Hozzávalók
1 kilogramm sertéscomb
1 darab vöröshagyma (nagy fej)
2 darab fokhagymagerezd
1 darab tv paprika
1 darab közepes paradicsom
4 evőkanál olaj
1 teáskanál őrölt kömény
2 evőkanál Delikát ételízesítő
1 teáskanál őrölt bors
Elkészítés
Keverjük össze a Delikátot, a borssal, köménymaggal. Tegyük az egész sertéscomb darabot egy hőálló tálba. Ízesítsük húst a Delikátos keverékkel. Hagyjuk állni, amíg felaprítjuk a zöldségeket.
Rakjuk a hús köré a durvára vágott zöldségeket. Az olajat forrósítsuk fel, majd öntsük a húsra. Öntsünk hozzá szűk 1 dl vizet, fedjük be az edény fedelével vagy alufóliával, úgy hogy a fólia ne érjen a húshoz. Előmelegített sütőben időről-időre meglocsolgatva süssük 170-180 °C-on 90 percig. Majd továbbra is locsolgatva süssük fólia nélkül 10-15 percig.
Ha a hús elkészült, vegyük ki a tálból, a fennmaradó szaftot pedig szűrjük át egy finom szitán, merőkanállal át is passzírozhatjuk. Tálaljuk rizzsel, petrezselymes burgonyával.
Elkészítés
Keverjük össze a Delikátot, a borssal, köménymaggal. Tegyük az egész sertéscomb darabot egy hőálló tálba. Ízesítsük húst a Delikátos keverékkel. Hagyjuk állni, amíg felaprítjuk a zöldségeket.
Rakjuk a hús köré a durvára vágott zöldségeket. Az olajat forrósítsuk fel, majd öntsük a húsra. Öntsünk hozzá szűk 1 dl vizet, fedjük be az edény fedelével vagy alufóliával, úgy hogy a fólia ne érjen a húshoz. Előmelegített sütőben időről-időre meglocsolgatva süssük 170-180 °C-on 90 percig. Majd továbbra is locsolgatva süssük fólia nélkül 10-15 percig.
Ha a hús elkészült, vegyük ki a tálból, a fennmaradó szaftot pedig szűrjük át egy finom szitán, merőkanállal át is passzírozhatjuk. Tálaljuk rizzsel, petrezselymes burgonyával.