Ismerd meg népszerű sertéstarja barnasörben pácolva receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a sertéstarja barnasörben pácolva recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
50 perc
4 fő
Könnyű
Hozzávalók
800 gramm sertéstarja
330 milliliter barnasör
1 csomag Knorr 100% Természetes Páckeverék 35g Fokhagymás
100 milliliter Globus Csípős Ketchup
3 darab babérlevél
4 szem szegfűbors
0 darab barna cukor
3 darab szegfűszeg
1 darab fahéj rúd
0 darab koriander mag
1 darab lilahagyma
3 darab fokhagyma gerezd
2 evőkanál Rama Classic
Elkészítés
Vágjuk a tarját 2 cm-es szeletekre. Ha túl nagyok lennének a szeletek, vágjuk őket félbe.
Egy lábosban forró margarinon pirítsuk meg a finomra vágott hagymát és a felszeletelt fokhagymát. Ezután adjuk hozzá a fűszereket a Knorr-fűszerkeverék nélkül és pirítsuk kicsit. Végül adjuk hozzá a barnacukrot is.
Amikor a cukor karamellizálódott, adjuk hozzá sört és a Knorr-fűszerkeveréket.
Forraljuk, míg jó ragacsos nem lesz a pácunk. Ezután adjuk hozzá a ketchupot és főzzük még 1-2 percig. Majd húzzuk le a tűzről, hagyjuk hűlni.
Ha kihűlt, kanalazzuk a húsra. Tegyük legalább 12 órára a hűtőbe.
Majd süssük alumínium tálcán a grillen kb. 20 percig közepes hőfokon. Időnként fordítsuk meg és kenegessük a páccal.
Elkészítés
Vágjuk a tarját 2 cm-es szeletekre. Ha túl nagyok lennének a szeletek, vágjuk őket félbe.
Egy lábosban forró margarinon pirítsuk meg a finomra vágott hagymát és a felszeletelt fokhagymát. Ezután adjuk hozzá a fűszereket a Knorr-fűszerkeverék nélkül és pirítsuk kicsit. Végül adjuk hozzá a barnacukrot is.
Amikor a cukor karamellizálódott, adjuk hozzá sört és a Knorr-fűszerkeveréket.
Forraljuk, míg jó ragacsos nem lesz a pácunk. Ezután adjuk hozzá a ketchupot és főzzük még 1-2 percig. Majd húzzuk le a tűzről, hagyjuk hűlni.
Ha kihűlt, kanalazzuk a húsra. Tegyük legalább 12 órára a hűtőbe.
Majd süssük alumínium tálcán a grillen kb. 20 percig közepes hőfokon. Időnként fordítsuk meg és kenegessük a páccal.