Egy gazdag és ízletes étel, amely a klasszikus bolognai szósz és makaróni találkozásából született, és amit sütőben sütünk készre. Ideális választás egy kiadós családi vacsorához vagy baráti összejövetelhez.
60 perc
4 fő
Közepes
Hozzávalók
1 darab Knorr Bolognai spagetti alap
2 dl tejföl
1 darab vöröshagyma
5 dekagramm sajt
1 evőkanál zsír
25 dekagramm tészta
2 dl paradicsomlé
1 evőkanál étolaj
25 dekagramm hús
Elkészítés
Kifőzzük a tésztát kb. 2 liter forrásban lévő vízben, amihez egy evőkanál étolajat és egy mokkáskanál sót adtunk.
Közben az apróra vágott vöröshagymát a zsíron megpirítjuk, hozzáadjuk a darált húst, 30 percig pároljuk, majd lepirítjuk. Hozzáadjuk a Knorr alapot, a 2 dl paradicsomlét és kb. egy dl vizet, majd készre sütjük.
A sütőedénybe belerakunk egy sor makarónit, rá a szószt, majd ismét makarónit.
A tejfölben elkeverjük a sajtot és a tészta tetejére kenjük.
Elkészítés
Kifőzzük a tésztát kb. 2 liter forrásban lévő vízben, amihez egy evőkanál étolajat és egy mokkáskanál sót adtunk.
Közben az apróra vágott vöröshagymát a zsíron megpirítjuk, hozzáadjuk a darált húst, 30 percig pároljuk, majd lepirítjuk. Hozzáadjuk a Knorr alapot, a 2 dl paradicsomlét és kb. egy dl vizet, majd készre sütjük.
A sütőedénybe belerakunk egy sor makarónit, rá a szószt, majd ismét makarónit.
A tejfölben elkeverjük a sajtot és a tészta tetejére kenjük.
180 C fokos sütőben kb. 15 percig pirítjuk.