Ismerd meg népszerű padlizsán gratin paprikával és hagymával receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a padlizsán gratin paprikával és hagymával recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
Adjunk egy kis fehérbort a paprikához és hagymához a főzéskor. Ugyanígy tökkel és cukkinivel is elkészíthetjük.
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 220°C-ra. Szeleteljük fel a padlizsánt 4 mm-es szeletekre. Forgassuk át 2 ek olíva olajban a szeleteket. Sózzuk, borsozzuk, majd süssük meg őket egy sekély tepsiben aranybarnára, kb. 30 perc alatt. 20 perc után fordítsuk meg. Ha kész, hagyjuk hűlni. Ezalatt szeleteljük fel a hagymát, magozzuk ki és daraboljuk fel a paprikát. Vágjuk finomra a fokhagymát.
A felszeletelt hagymát pirítsuk meg 2 ek olíva olajon, állandó kevergetés mellett 5-10 perc alatt. Adjuk hozzá a paprikát és a fokhagymát. Majd folytassuk a pirítást 6-8 percig, míg a zöldségek puhák nem lesznek. Adjuk hozzá a finomra vágott friss kakukkfüvet, ízesítsük frissen őrölt fekete borssal. Ekkor adjunk még hozzá 3 ek vizet és folytassuk a párolást még 20 percig, míg a folyadék el nem párolog.
Készítsük el a Knorr-szószt 250 ml tejszínnel. Tegyük a paprika és hagyma egy részét egy hőálló tál aljára. Locsoljuk meg egy kis szósszal. Majd tegyünk rá padlizsánt. Ezt is locsoljuk meg. Majd újra paprikát és hagymát, erre szószt, végül padlizsánt és szintén szószt legfölülre. Végül tegyük rá a szeletelt mozzarella sajtot. Tegyük a sütőbe és olvasszuk rá a sajtot. Tálalás előtt várjunk 10 percet.