Skip to content
Receptmuhely Logo

receptműhely.hu

        • Reggeli
        • Ebéd
        • Vacsora
        • Előétel
        • Leves
        • Főétel
        • Desszert
        • Saláta
        • Szószok
        • Ital
        • Húsvét
        • Grill
        • Karácsony
        • Szilveszter
        • Alkalmak
        • Vegetáriánus
        • Vegán
        • Laktóz mentes
        • Glutén mentes
        • Speciális receptek
        • Csirke
        • Sertés
        • Marha
        • Hal
        • Húsos receptek
        • 15 perc és kész
        • Maximum fél óra
        • Nem több 1 óránál
        • Gyors és könnyű receptek
      • Vegetáriánus receptek
      • Receptek
        • Termékek
        • Globus - Mocskosul finom
        • Globus - Mocskosul finom
        • Hellmann's
        • Történetünk
        • Fenntarthatóság
        • Termékek
        • Hellmann's
        • Delikát
        • Leveskockák
        • Csurigtésztás levesek
        • Termékek
        • Delikát
        • Knorr
        • Termékek
        • Küldetésünk
        • Mac'n Cheese az otthonodban
        • Gazdagabb ízvilág a Knorr kockákkal
        • Knorr
  • Cikkek
  • Grillezz!
  • Cikkek
Regisztráció

Padlizsán gratin paprikával és hagymával

Padlizsán gratin paprikával és hagymával 

	    
              
Ismerd meg népszerű padlizsán gratin paprikával és hagymával receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a padlizsán gratin paprikával és hagymával recept segítségével te legyél a konyha sztárja.

Adjunk egy kis fehérbort a paprikához és hagymához a főzéskor. Ugyanígy tökkel és cukkinivel is elkészíthetjük. 
  • 90 perc
  • 4 fő
  • Könnyű 

Hozzávalók

  • 2 darab közepes padlizsán
  • 4 evőkanál olíva olaj
  • 2 darab Hagyma
  • 2 darab kaliforniai paprika
  • 1 darab fokhagyma gerezd
  • 2 evőkanál kakukkfű
  • 1 csomag Knorr Tejszínes fokhagymás csirke alap
  • 250 milliliter tejszín
  • 100 gramm mozzarella sajt

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 220°C-ra. Szeleteljük fel a padlizsánt 4 mm-es szeletekre. Forgassuk át 2 ek olíva olajban a szeleteket. Sózzuk, borsozzuk, majd süssük meg őket egy sekély tepsiben aranybarnára, kb. 30 perc alatt. 20 perc után fordítsuk meg. Ha kész, hagyjuk hűlni. Ezalatt szeleteljük fel a hagymát, magozzuk ki és daraboljuk fel a paprikát. Vágjuk finomra a fokhagymát.

  2. A felszeletelt hagymát pirítsuk meg 2 ek olíva olajon, állandó kevergetés mellett 5-10 perc alatt. Adjuk hozzá a paprikát és a fokhagymát. Majd folytassuk a pirítást 6-8 percig, míg a zöldségek puhák nem lesznek. Adjuk hozzá a finomra vágott friss kakukkfüvet, ízesítsük frissen őrölt fekete borssal. Ekkor adjunk még hozzá 3 ek vizet és folytassuk a párolást még 20 percig, míg a folyadék el nem párolog.

  3. Készítsük el a Knorr-szószt 250 ml tejszínnel. Tegyük a paprika és hagyma egy részét egy hőálló tál aljára. Locsoljuk meg egy kis szósszal. Majd tegyünk rá padlizsánt. Ezt is locsoljuk meg. Majd újra paprikát és hagymát, erre szószt, végül padlizsánt és szintén szószt legfölülre. Végül tegyük rá a szeletelt mozzarella sajtot. Tegyük a sütőbe és olvasszuk rá a sajtot. Tálalás előtt várjunk 10 percet.

Hasonló szűrők

  • KÖNNYŰ
  • EBÉD
  • VACSORA
  • RAKOTT PADLIZSÁN
  • RAKOTT ÉTELEK
  • CSŐBEN SÜLT ÉTEL
  • EGYTÁLÉTEL
  • ZÖLDSÉGEK
  • FRANCIA
	    
            

Kapcsolódó receptek

  • Füstölt oldalas káposztával 90 perc  recipe
    		
    			
                     

    Füstölt oldalas káposztával

    Knorr Logo
    • CookingTime60 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Közepes

  • Zöldségleves pestóval - Soupe au pistou 60 perc  recipe
    		
    			
                     

    Zöldségleves pestóval - Soupe au pistou

    Knorr Logo
    • CookingTime30 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Könnyű

  • Tortilla tekercsek paprikával töltve 45 perc  recipe
    		
    			
                     

    Tortilla tekercsek paprikával töltve

    Knorr Logo
    • CookingTime15 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Könnyű

  • Saláta sült paprikával, olívával és feta sajttal 50 perc  recipe
    		
    			
                     

    Saláta sült paprikával, olívával és feta sajttal

    Knorr Logo
    • CookingTime20 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Könnyű

  • Saláta camemberttel és aszalt szilvával töltött csirkével 45 perc  recipe
    		
    			
                     

    Saláta camemberttel és aszalt szilvával töltött csirkével

    Knorr Logo
    • CookingTime15 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Könnyű

  • Grillezett steak saláta pirítóssal 45 perc  recipe
    		
    			
                     

    Grillezett steak saláta pirítóssal

    Knorr Logo
    • CookingTime10 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Könnyű

recipe image
  • cookTime

  • servings

    fő

  • difficulty

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel

Receptek

  • Reggeli
  • Ebéd
  • Vacsora

Jogi tudnivalók

  • Felhasználási feltételek
    (PDF - 266KB)
  • Akadálymentesség
  • Sütikre vonatkozó nyilatkozat
  • Adatvédelmi nyilatkozat
  • Jogi nyilatkozat

Elérhetőség

  • Kapcsolat
  • Oldaltérkép

Kövess minket!

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel
Unilever logo

© Unilever 2025