Skip to content
Receptmuhely Logo

receptműhely.hu

        • Reggeli
        • Ebéd
        • Vacsora
        • Előétel
        • Leves
        • Főétel
        • Desszert
        • Saláta
        • Szószok
        • Ital
        • Húsvét
        • Grill
        • Karácsony
        • Szilveszter
        • Alkalmak
        • Vegetáriánus
        • Vegán
        • Laktóz mentes
        • Glutén mentes
        • Speciális receptek
        • Csirke
        • Sertés
        • Marha
        • Hal
        • Húsos receptek
        • 15 perc és kész
        • Maximum fél óra
        • Nem több 1 óránál
        • Gyors és könnyű receptek
      • Vegetáriánus receptek
      • Receptek
        • Termékek
        • Globus - Mocskosul finom
        • Globus - Mocskosul finom
        • Hellmann's
        • Történetünk
        • Fenntarthatóság
        • Termékek
        • Hellmann's
        • Delikát
        • Leveskockák
        • Csurigtésztás levesek
        • Termékek
        • Delikát
        • Knorr
        • Termékek
        • Küldetésünk
        • Mac'n Cheese az otthonodban
        • Gazdagabb ízvilág a Knorr kockákkal
        • Knorr
  • Cikkek
  • Grillezz!
  • Cikkek
Regisztráció

Moussaka (Görög rakott padlizsán)

Moussaka (Görög rakott padlizsán) 

	    
              
Ismerd meg népszerű moussaka (görög rakott padlizsán) receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a moussaka (görög rakott padlizsán) recept segítségével te legyél a konyha sztárja. 
  • 90 perc
  • 5 fő
  • Könnyű 

Hozzávalók

  • 4 darab közepes padlizsán
  • 7 evőkanál olívaolaj
  • 50 dekagramm darált bárány vagy marhahús
  • 2 darab közepes vöröshagyma
  • 2 darab fokhagymagerezd
  • 1 doboz kockázott paradicsom konzerv
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 dl száraz vörösbor
  • 2 darab Knorr Erőleveskocka
  • 1 teáskanál őrölt feketebors
  • 1 darab babérlevél
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 darab 6-7 cm-es egész fahéj
  • 5 dl tej
  • 10 dekagramm Rama Vajas Íz
  • 10 dekagramm liszt
  • 2 csipetnyi őrölt szerecsendió
  • 2 darab tojássárgája
  • 10 dekagramm Kefalotyri sajt vagy kecske sajt

Elkészítés

  1. A megmosott, padlizsánt vágjuk 1 cm vastag szeletekre, enyhén sózzuk és tegyük félre 10-15 percre.

  2. A hagymát vágjuk finomra, a fokhagymát zúzzuk, aprítsuk.

  3. 3 evőkanál olivaolajban pirítsuk a vöröshagymát világos sárgára, adjuk hozzá a fokhagymát, darált húst, morzsoljuk hozzá a leveskockákat. Kevergetve pirítsuk-pároljuk, amíg saját levét el nem fövi. Adjuk hozzá a vörösbort és közepes lángon addig pároljuk, amíg a folyadék fele elpárolog.

  4. Adjuk hozzá a paradicsom konzervet, az oreganot, a fahéjat és a babérlevelet, cukrot és az őrölt borsot. Félig lefedve, időnként megkeverve pároljuk 30 percig. A végén a fahéjat és a babérlevelet vegyük ki.

  5. A besózott padlizsánszeleteket papírtörlőn szárítsuk meg, enyhén nyomkodjuk is meg, hogy a nagyja folyadék kijöjjön belőle. Hevítsünk fel egy nagyobb serpenyőt, öntsünk bele 1-2 evőkanál olivaolajat és süssük meg a padlizsánszeleteket, oldalanként 2-2 percig. Szükség szerint az olajat pótoljuk. A megsült padlizsánt tegyük papírtörlőre.

  6. Egy lábosban olvasszuk fel a margarint, adjuk hozzá a lisztet és folyamatosan kevergetve pirítsuk 3-4 percig. Kevergetés közben öntsük hozzá lassan, de folyamatosan az 5 dl meleg tejet. Továbbra is folyamatosan kevergetve alacsony közepes lángon forraljuk 3 percig. Húzzuk félre, ízesítsük 1 csapott tk sóval, fűszerezzük szerecsendióval, morzsoljuk bele a kecskesajtot, keverjük el, majd keverjük hozzá a tojássárgákat.

  7. Egy hőálló tál aljába tegyünk egy réteg sült padlizsánt. Terítsük el rajta a húsos ragut, majd fedjük be a maradék padlizsán szeletekkel. Simítsuk rá a sajtos besamel mártást.

  8. Tegyük 180°C-ra előmelegített sütőbe, süssük 20-25 percig, amíg a teteje aranybarnára sül.

  9. A megsült moussaka-t tálalás előtt pihentessük 5-10 percig.

Hasonló szűrők

  • KÖNNYŰ
  • EBÉD
  • VACSORA
  • RAKOTT ÉTELEK
  • CSŐBEN SÜLT ÉTEL
  • ZÖLDSÉGEK
  • MEDITERRÁN
  • GÖRÖG
	    
            

Kapcsolódó receptek

  • Füstölt oldalas káposztával 90 perc  recipe
    		
    			
                     

    Füstölt oldalas káposztával

    Knorr Logo
    • CookingTime60 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Közepes

  • Zöldségleves pestóval - Soupe au pistou 60 perc  recipe
    		
    			
                     

    Zöldségleves pestóval - Soupe au pistou

    Knorr Logo
    • CookingTime30 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Könnyű

  • Tortilla tekercsek paprikával töltve 45 perc  recipe
    		
    			
                     

    Tortilla tekercsek paprikával töltve

    Knorr Logo
    • CookingTime15 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Könnyű

  • Saláta sült paprikával, olívával és feta sajttal 50 perc  recipe
    		
    			
                     

    Saláta sült paprikával, olívával és feta sajttal

    Knorr Logo
    • CookingTime20 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Könnyű

  • Saláta camemberttel és aszalt szilvával töltött csirkével 45 perc  recipe
    		
    			
                     

    Saláta camemberttel és aszalt szilvával töltött csirkével

    Knorr Logo
    • CookingTime15 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Könnyű

  • Grillezett steak saláta pirítóssal 45 perc  recipe
    		
    			
                     

    Grillezett steak saláta pirítóssal

    Knorr Logo
    • CookingTime10 perc

    • Servings 4

      fő

    • Difficulty Könnyű

recipe image
  • cookTime

  • servings

    fő

  • difficulty

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel

Receptek

  • Reggeli
  • Ebéd
  • Vacsora

Jogi tudnivalók

  • Felhasználási feltételek
    (PDF - 266KB)
  • Akadálymentesség
  • Sütikre vonatkozó nyilatkozat
  • Adatvédelmi nyilatkozat
  • Jogi nyilatkozat

Elérhetőség

  • Kapcsolat
  • Oldaltérkép

Kövess minket!

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel
Unilever logo

© Unilever 2025