Ismerd meg népszerű lime-korianderes grillezett csirkemell receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a lime-korianderes grillezett csirkemell recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
85 perc
4 fő
Közepes
Hozzávalók
80 dekagramm csirkemell filé
3 evőkanál Globus Majonéz
1 tasak Knorr Csípős Csirke Páckeverék
1 dl tej
2 darab lime
2 doboz kisdoboz koriander levél
8-10 darab bambusznyárs
Elkészítés
Keverjük simára a Globus Majonézt a tejjel és a Knorr Páckeverékkel. Adjuk hozzá a lime-ok reszelt héját, levét és a durvára vágott koriander leveleket, keverjük át.
A megmosott, szárazra törölt csirkemellet vágjuk kb. 1 cm vastag, 6-8 cm-es szeletekre.
Tegyük a húst a pácba, és lefedve, hűtőben pácoljuk 1 éjszakán keresztül.
Sütés előtt 1 órával vegyük ki a húst a hűtőből.
A húst fűzzük beáztatott bambusznyársakra, és lassú parázson, gyakran megforgatva, grillezzük 8-10 percig. Tipp: • A bambusznyársakat grillezés előtt érdemes 10-15 percig langyos vízbe áztatni. Így csökkenthetjük a grillezés során a nyársak lángra kapásának esélyét. • HA még odafér: Készíthetjük csirkecomb filéből is, ez esetben nem szükséges nyársra fűzni, de süssük néhány perccel tovább.
Elkészítés
Keverjük simára a Globus Majonézt a tejjel és a Knorr Páckeverékkel. Adjuk hozzá a lime-ok reszelt héját, levét és a durvára vágott koriander leveleket, keverjük át.
A megmosott, szárazra törölt csirkemellet vágjuk kb. 1 cm vastag, 6-8 cm-es szeletekre.
Tegyük a húst a pácba, és lefedve, hűtőben pácoljuk 1 éjszakán keresztül.
Sütés előtt 1 órával vegyük ki a húst a hűtőből.
A húst fűzzük beáztatott bambusznyársakra, és lassú parázson, gyakran megforgatva, grillezzük 8-10 percig. Tipp: • A bambusznyársakat grillezés előtt érdemes 10-15 percig langyos vízbe áztatni. Így csökkenthetjük a grillezés során a nyársak lángra kapásának esélyét. • HA még odafér: Készíthetjük csirkecomb filéből is, ez esetben nem szükséges nyársra fűzni, de süssük néhány perccel tovább.