Ismerd meg népszerű gyömbéres pác csirkeszárnyhoz receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a gyömbéres pác csirkeszárnyhoz recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
10 perc
4 fő
Könnyű
1 kg csirkeszárnyhoz
2 evőkanál Globus Ketchup
1 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál fokhagymás chili szósz
1 evőkanál barnacukor
1 teáskanál őrölt római kömény
1 teáskanál őrölt gyömbér
Elkészítés
Tegyük a csirkeszárnyakat 10 g sóval ízesített 2 l forrásban lévő vízbe. Újraforrástól számított 5 percig főzzük.
Ezalatt keverjük össze a ketchupot a szója és a chili szósszal. Adjuk hozzá a barnacukrot, fűszereket, a maradék 12 g sót. Keverjük át alaposan.
A csirkeszárnyakat csipesszel vagy szűrőkanállal, jó lecsepegtetve, még forrón adjuk a páchoz, keverjük át alaposan, hogy mindenhol érje a keverék. Fedő alatt hagyjuk kihűlni.
Elkészítés
Tegyük a csirkeszárnyakat 10 g sóval ízesített 2 l forrásban lévő vízbe. Újraforrástól számított 5 percig főzzük.
Ezalatt keverjük össze a ketchupot a szója és a chili szósszal. Adjuk hozzá a barnacukrot, fűszereket, a maradék 12 g sót. Keverjük át alaposan.
A csirkeszárnyakat csipesszel vagy szűrőkanállal, jó lecsepegtetve, még forrón adjuk a páchoz, keverjük át alaposan, hogy mindenhol érje a keverék. Fedő alatt hagyjuk kihűlni.